Alcoi viu aquest cap de setmana la festivitat del 9 d’Octubre

L’acte institucional, presentat per Neus Úbeda, està previst per a demà, a les 12 hores, en el Teatre Calderón

Alcoi viu aquest cap de setmana
La fira de la Glorieta va ser inaugurada aquest divendres de vesprada. XAVI TEROL

Alcoi es troba immers de ple en la celebració del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, commemoració per a la qual s’ha preparat una variada programació que conclourà demà amb un dels actes més destacats, com és la gala de lliurament de premis en la qual, a més, es llegirà el manifest, de la mà de la pediatra i escriptora, Natàlia Gisbert. Per part seua, la comunicadora Neus Úbeda serà l’encarregada de conduir aquesta gala, que serà a les 12 hores en el Calderón.

En aquest acte, s’entregaran els premis a persones destacades, que van ser triades aquesta mateixa setmana per part del Consell de Cultura d’entre les candidatures presentades. Així, els premiats són Juli Mira a títol individual, La Degollà, a títol col·lectiu i Alejandro Soler a títol pòstum, categoria que es va instaurar l’any passat.

En aquesta mateixa gala hi haurà un concert interpretat per la Unió Musical.

ALTRES ACTIVITATS
Quant a la programació, ahir a la vesprada es va inaugurar la Fira de Productes Artesanals en La Glorieta, fira que es podrà visitar fins demà. Així mateix, els Dimonis Rafolins de l’Alqueria d’Asnar van oferir ahir un vistós espectacle per diversos carrers del Centre.

Hui, a les 10 hores estava prevista la inauguració de la Fira del llibre en Valencià, estaran durant dissabte i diumenge de 10 a 22 hores en l’avinguda País Valencià, 1, enfront de la Biblioteca Municipal Ricardo Senabre. Hi haurà quatre llibreries: Detroit Llibres, Llibreria Llorens, Natura i Plantallibres.

Quant a la resta de la programació, inclou una cercavila, contacontes, tallers infantils i jocs populars, així com una ruta de contacontes.

PENDENTS DEL TEMPS
D’altra banda, aquesta setmana hi ha hagut una reunió davant la possibilitat de pluja durant el cap de setmana. Des de l’Ajuntament, s’indica que, en cas que se suspenga algun acte, es publicarà en les seues xarxes socials, i es notificarà als mitjans de comunicació, per a tractar que aquesta informació arribe el més ràpid possible a la ciutadania.

Send this to a friend