Alfafara i Famorca anuncien la suspensió de les seues festes patronals

Tots dos ajuntaments han decidit suprimir els festejos a causa de la pandèmia

Alfafara i Famorca anuncien la suspensió de les seues festes patronals
El Carrascal d’Alcoi va estar recentment a Balones. | GRUP DE DANSES CARRASCAL

La gran majoria dels xicotets municipis de les comarques de l’Alcoià i El Comtat han esperat fins a última hora per a decidir la suspensió de les seues festes patronals a l’espera de veure l’evolució que tenia la pandèmia en aquest estiu.

L’increment de la incidència acumulada per coronavirus en el departament de Salut d’Alcoi durant les últimes setmanes ha portat al fet que localitats com Alfafara hagen ratificat ja en el Ple municipal la suspensió dels festejos. La supressió de les celebracions en honor al Salvador, Sant Roque i la Divina Aurora no privarà al municipi de retre homenatge als seus patrons per mitjà d’actes religiosos que s’han desenvolupat dins de l’església al costat de actes culturals com el Concert d’Estiu que la Societat Instructiva Musical d’Alfafara va oferir dissabte passat. En paraules de l’alcalde, Toni Cloquell, “demanem màxima prudència aquests dies, especialment en les reunions familiars i d’amics, i instem que es complisquen les mesures marcades per a les reunions privades pel bé de tots. Esperem en 2022 reprendre les nostres festes amb l’esplendor de sempre”.

També Famorca no celebrarà les seues Festes en honor a Sant Cayetano substituint les mateixes per una missa dedicada al patró aquest dissabte 7 d’agost així com activitats culturals i infantils durant aquesta setmana que comptaran així mateix amb les oportunes restriccions per a evitar la propagació del Covid-19 “hem vist que el més assenyat era no fer cap acte al carrer i ara ens toca confiar que a l’any que ve podrem fer les celebracions amb total normalitat”; manifesta el primer edil de la localitat, Vicente Ruiz.

ALTRES LOCALITATS SEGUEIXEN EL MATEIX CAMÍ
Indicar que durant el mes de juliol s’han celebrat les Festes de Millena, l’Orxa i Benimarfull; poblacions en les quals fins al moment els actes religiosos en les parròquies o les activitats culturals amb limitació d’aforament han substituït la programació habitual dels seus festejos estiuencs.

També Balones ha rebutjat la idea de fer Festes i per exemple, fa dos diumenges, va haver-hi balls populars en un escenari estàtic a càrrec del Grup de Danses Carrascal d’Alcoi.

Advertisements

Send this to a friend