‘Alcoyanazo’ en el Collao

L'Alcoyano elimina al Real Madrid en la pròrroga amb un menys i remuntant amb els gols de Solbes i Juanan

'Alcoyanazo' en el Collao en Copa del Rei en Copa del Rei
Passaran anys i serà difícil oblidar el que s’ha viscut aquesta nit en el Collao amb tot un Real Madrid naufragant i caient eliminat davant un Alcoyano estratosfèric, que amb un menys, ha fet història en aquesta edició de la Copa del Rei en remuntar en la pròrroga i passar a la quarta ronda d’aquesta competició.
‘L’Alcoyanazo’ ha sigut possible, els de Vicente Parras han guanyat 2-1 en la pròrroga, una cosa amb la qual ningú imaginava al final del primer temps quan a un minut del descans Militao avançava als de Zidane. En la segona part, el tècnic blanc-i-blau ha sabut moure bé la banqueta i els canvis han acabat per donar resultat. José Solbes, a deu del final, ha aconseguit la igualada i la felicitat plena ha vingut quan Juanan, en el minut 24 de la pròrroga, ha fet el gol amb la qual el Deportivo ha acabat de voltejar l’eliminatòria.
Res feia presagiar el desenllaç d’aquesta eliminatòria en els primers minuts del partit, amb la denominada ‘Unitat B’ del Real Madrid molt endollada, no donant peu a l’especulació i prenent les regnes del xoc amb un futbol fluid, tractant de madurar cada acció d’atac.
Aqueixa bona predisposició dels de Zidane anava erosionant a un Alcoyano cada vegada més ficat en la seua porteria i intentant tapar les fugides provocades per l’empenyiment blanc. Marcelo ha sigut el primer a avisar de les intencions del Real Madrid i, quasi sense temps per a digerir aquesta ocasió, els blancs han signat una doble oportunitat. En la primera, José Juan ha tirat de reflexos per a repel·lir un tret llunyà amb molta intenció de Valverde. A l’eixida del córner, Militao s’ha elevat per damunt d’un núvol de jugadors per a acabar rematant per damunt del travesser.
Tres ocasions que han fet despertar al Deportivo, fins a aqueix moment molt agotzonat, en elevar el seu nivell d’intensitat i sacsejant-se el domini visitant alhora que es començava a veure als blanc-i-blaus en atac. Amb les forces equilibrades, els de Vicente Parras han gaudit del seu primer acostament clar que a punt ha estat d’acabar en gol en el minut 32. L’hispà-marroquí Mourad, que va encarrilar amb el seu gol l’anterior eliminatòria contra l’Osca, a punt ha estat de sorprendre a Lunin, qui en la seua estrena oficial amb la samarreta del blanca, ha tocat suficient perquè la pilota acabara estavellant-se en el travesser, encara que l’acció ha sigut invalidada pel col·legiat en entendre que hi havia fora de joc.
Amb l’Alcoyano crescut i disputant els seus millors minuts, el Real Madrid no s’ha deixat sorprendre i en dues accions ha aconseguit canviar el guió d’un partit que se li començava a anar de les mans. En la seua primera urpada, Lucas Vázquez ha aconseguit regirar-se dins de l’àrea després d’un centre de Valverde i el seu tret ha acabat en córner. I a un minut del descans, en l’única indecisió defensiva dels locals en la primera part, Militao ha estat molt llest per a tocar de cap prou un centre de Isco que ha agafat a José Juan a mitjana eixida.
A volta de vestuaris, el Real Madrid ha tractat de no perdre-li la cara al encontre, buscant aqueix segon gol amb el qual deixar tancada l’eliminatòria i a punt ha estat d’aconseguir-lo en el minut 54, en una acció de Lucas Vázquez, qui ha vist lliure el carril del centre, ha alçat el cap i des de 25 metres ha buscat sorprendre a José Juan, que s’ha lluït enviant la pilota a córner.
L’Alcoyano ha tractat de creure, Juanan ho ha intentat a continuació, però ha sigut el seu tècnic Vicente Parras qui ha aconseguit rearmar al seu equip amb un triple canvi tractant de reajustar totes les línies a la recerca del seu moment. El Real Madrid ha estat prop de quedar-se amb deu, el murcià Sánchez Martínez li ha perdonat la segona groga a Mariano, provocant la reacció de Zinedine Zidane, qui no ha dubtat a substituir-li immediatament i donar entrada a Benzema, autor d’un doblet fa huit anys en aquest mateix escenari, per a apaivagar els ànims.Aqueix moment que tant se li resistia a l’Alcoyano ha acabat per arribar a deu minuts del final. Juli ha sigut clau, primer botant un córner en el qual a punt ha estat de fer un gol olímpic, per a un minut després, també des de la mateixa cantonada, el 7 blanc-i-blau ha buscat en aquesta ocasió el segon pal on ha aparegut José Solbes, que lliure de marcatge ha igualat l’eliminatòria.Aquest gol ha sigut un colp d’adrenalina per als locals, que per uns instants han donat la sensació de poder donar-li la volta al partit amb el seu empenyiment, però de nou ha tornat a aparéixer la qualitat individual del Real Madrid, que en el seu intent de guanyar l’eliminatòria ha entropessat amb aqueix mur que ha sigut el porter José Juan, l’avi d’aquesta edició de la Copa del Rei amb els seus 41 anys, amb un *paradón a rematada de Lucas Vázquez per a acabar desviant a córner.En la pròrroga, amb les forces molt justes, Zidane ha buscat refrescar l’atac del seu equip donant entrada d’eixida a Asensio per un desaparegut Vinicius. Veient que el seu equip seguia sense donar amb la tecla, el francés ha buscat cremar les seues naus posant a Hazard i Kroos. Però l’Alcoyano estava disposat a traure els colors al Real Madrid i a punt ha estat d’aconseguir-ho en una acció d’estratègia amb Juli una altra vegada com a protagonista.Amb l’eliminatòria sense amo, Asensio s’ha quedat només davant José Juan, que ha tornat a engegantir-se sota pals i convertirse en l’heroi de l’eliminatòria amb les seues parades atallant el tret en dos temps a la vora del final de la primera part del temps afegit. En la segona, l’Alcoyano s’ha quedat prompte amb un menys per l’expulsió de Ramón en veure la segona groga. En l’acció següent, José Juan ha tornat a estar provindencial amb un altra parada, ara a tret de Marcelo, traient una mà miraculosa.Amb el Real Madrid bolcat en l’àrea de l’Alcoyano, Juli ha iniciat una contra prolongant sobre Diakité, qui ha alçat el cap per a enviar el centre sobre la posició de Juanan que ha acabat espentant la pilota en el segon pal, donant-li la volta a l’eliminatòria jugant amb un menys i fent de pas historia en aquesta edició de la Copa del Rei. Aquesta vegada ‘l’Alcoyanazo’ va ser possible.

Fitxa tècnica:

Alcoyano: José Juan, Jordán (59′ Solbes), Primi, Raúl González, Pablo Carbonell (59′ Jorge Moltó), Alberto Rubio (71′ Ramón), Jony Ñíguez , Juanan, Ángel, Mourad (90+15 Antón) i Jona (59′ Juli)
Real Madrid: Lunin, Odriozola (90+7 Hazard), Chust, Militao, Marcelo, Lucas Vázquez, Fede Valverde, Casemiro, Vinicius (90+0 Asensio), Isco (90+7 Kroos) i Mariano (66′ Benzema)
ARBITRE: Sánchez Martínez (Murciano). Ha amonestat als loclas Jordán, Jony Ñïguez, Solbes i Ramón i al visitant Mariano. L’Alcoyano s’ha quedat amb 10 per l’expulsió de Ramón (90+19) al vore dos targetes groges.