Amplien a 6 el nombre de persones que es poden reunir i flexibilitzen les visites a les residències de majors

Les noves mesures entraran en vigor el dilluns 12 d'abril i s'estendran fins al dia 25 del mateix mes

Compareixença de Ximo Puig per a anunciar les mesures que entraran en vigor el dilluns 12 d’abril.

El dilluns 12 d’abril entraran en vigor les noves mesures en la Comunitat Valenciana anunciades hui pel President Ximo Puig per a fer front a la Covid-19, que encara que flexibilitzen algunes de les restriccions es mantenen moltes altres, com és el cas del confinament perimetral de tota la Comunitat, la limitació de mobilitat nocturna a partir de les 22 hores i el tancament del comerç no essencial a les 20 hores. Totes aquestes, i les que s’expliquen a continuació estaran vigents fins al 25 d’abril.

Puig ha comunicat que s’amplia el nombre de persones que poden reunir-se en espais públics de 4 a 6. Això implica al seu torn que les taules de bars i restaurants també podran ser de fins a 6 persones, la mateixa xifra per als grups en activitats esportives. En l’hostaleria i la restauració es manté l’aforament al 100% a les terrasses i del 30% a l’interior, a més del tancament a les 18 hores.

D’altra banda, en el cas de l’àmbit privat, és a dir, dins de les cases, estarà permesa la reunió de dos nuclis de convivència diferents.

Aquestes noves mesures inclouen facilitats per a les visites a les residències de majors, amb l’objectiu d’adaptar-se a la situació actual, amb la immunització del 100% de residents i de la pràctica totalitat de professionals sociosanitaris, i la vacunació d’al voltant del 95% de majors de 80 anys.

El President ha explicat que “si les dades actuals es consoliden, podrem avançar en la flexibilització” de les mesures, mentre que ara com ara es continua optant per la “prudència màxima”.

Puig ha afegit que el pròxim 22 d’abril es tornarà a reunir la Mesa Interdepartamental, i que fins a aqueix moment la consellera de Sanitat, anirà mantenint reunions amb els diferents sectors afectats.

Quant a la vacunació, el President ha destacat que en aquestes tres setmanes s’ha doblegat el número de dosis administrades, fins a aconseguir aquesta setmana el milió de dosis ja posades a la ciutadania valenciana. En aquest context, ha subratllat que, encara que la previsió sobre l’arribada de vacunes que ha anunciat el Govern és “molt esperançadora”, es necessiten més, “perquè només la vacunació universal farà possible superar la pandèmia”.

Send this to a friend