Andreu Valor, dos premis i un 2021 de projectes

‘Insurrecte’, un còctel perfecte de 15 cançons i dos guardons en els Premis Carles Santos de la Música valenciana

Andreu Valor, dos premis i un 2021 de projectes
Una de les últimes imatges per al seu àlbum ‘Insurrecte’ | Rafa Cortés

“Els premis i jo no som molt amics”, explica el cantant Andreu Valor. Malgrat aquestes paraules, el contestà ha sigut guardonat per Millor disc de cançó d’autor i Millor gira per ‘Insurrecte’. “Amb l’esforç que hi ha darrere de cada projecte sé com fa mal quan no es valora, fins i tot tenint clar que el nostre millor assoliment és el públic”, explica Valor i afig que per aqueixa raó els premis els dediquen als qui mai guanyen.

Ha sigut un any rar per a la música, amb moltes cancel·lacions i suspensió de festivals, però no obstant això, Andreu Valor ha estat al peu del canó per a seguir avant. “El premi a millor gira sí que em va motivar més perquè en un any tan difícil era un reconeixement a un nombre elevat de concerts que vam fer malgrat tot, arribant a més de 50 concerts”, argumenta el jove.

Aquests dos guardons van ser entregats en els Premis Carles Santos de la Música valenciana, el passat 9 de desembre en el Teatre Principal d’Alacant. “La gala, in situ, va estar bonica, amb bons mitjans a l’abast. Són els premis de la Generalitat i això es va notar”. Però les mesures de seguretat pel Covid van impedir que fora una gala plena d’aplaudiments amb la calor del públic massiu. “Sense veure rostres complets, sense abraçades i un posterior hotel buit on la conversa entre les estatuetes i jo, solos a l’habitació, era molt monòtona”, així ho relata Valor.

Rebre aquests guardons és el resultat d’un treball enorme que ha donat els seus fruits amb l’últim àlbum ‘Insurrecte’. Nous elements sonors tracten de renovar l’essència de les seues cançons i les textures i sons provinents del folk nort-europeu ajuden a la transmissió del missatge. Com bé diu Valor, “mai abans vam fer tan bé el treball”.

El disc té un rerefons sentimental que busca solucions. No han volgut perdre la marca que vincula el compromís amb la vida. Hi ha temes diversos, com sempre, però hi ha referències a la societat, compromís a millorar el món, defensa de l’amor i llibertats, una personal crítica social, passió per la cultura, llengua, naturalesa, respecte col·lectiu, diversitat…

Un còctel perfecte de 15 cançons que es poden adquirir digitalment en totes les plataformes habituals i físicament o en www.andreuvalor.com. A més té un pack per a regalar amb tota la discografia. En plena època de fer regals, van pensar en aquesta opció per a compartir de manera “equilibrada” el seu treball.

Després d’un any pandèmic complicat per a la cultura, l’artista comenta el sobre esforç per tractar de salvar la situació i el projecte: “Presentar nou disc dues setmanes abans de la fase d’alarma, amb l’esforç econòmic, temporal, humà, creatiu… que comporta es va convertir un drama amb cada cancel·lació. Després, va despertar la constància, reinvenció, un compromís”.

El 2021 s’ompli de força per a seguir avant i la seua ment, de noves idees. D’una banda, tractar de consolidar el projecte perpetuant la gira “Insurrecte” on ja tenen alguns concerts “impensables i brutals” que els motiven a començar any. Per un altre, l’enregistrament d’idees per a un possible nou disc en 2022 que somien amb gravar a Praga. Andreu Valor s’acomiada l’any donant gràcies “a la gent que creen en la cultura, públic meravellós que va vindre a cada concert i programadors/as que saben de la importància de mantenir actiu aquest sector. Són fonamentals i són l’antídot”, conclou.

Send this to a friend