Avanços per al centre de dia de Benimarfull

La Mancomunitat s'ha compromés a tramitar que la infraestructura s'integre en el Pla Convivint

Avanços per al centre de dia de Benimarfull
La Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat tramitarà l’obertura del centre.

La Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat s’ha compromés a salvar un dels esculls per a tindre un centre de dia per a persones amb diversitat funcional a les nostres comarques, com és la tramitació perquè la infraestructura –situada a Benimarfull i en desús des de fa anys– s’integre en el Pla Convivint de la Conselleria de Polítiques Inclusives.

El projecte ja figurava en els plans del Consell, però a causa de la poca capacitat administrativa del consistori de Benimarfull es requeria un òrgan que realitzara la tramitació. Acollint-se la Pla Convivint, l’òrgan supramunicipal disposarà del finançament per a fer la reforma, equipament, i redacció del projecte. De moment s’està a l’espera que l’ajuntament de Benimarfull finalitze els tràmits legals necessaris en el Registre de la Propietat, perquè puga iniciar-se el procés de cessió de l’edifici a la Mancomunitat, i així aquesta puga començar els tràmits del Pla Convivint. Aquest pla també preveu altres infraestructures de serveis socials per a les nostres comarques, com és un centre de dia a Castalla i un centre residencial per a persones majors a Ibi.

La de Benimarfull és una infraestructura àmpliament demandada des del Projecte Somriures, constituïda a l’Alcoià i Comtat com una plataforma de familiars de persones amb diversitat funcional.

Send this to a friend