Banyeres aprova un pressupost de 8’5 milions d’euros

Amb el suport de Compromís i la negativa de PP i PSOE

El ple es va celebrar a la Casa de Cultura-Teatre Beneficència.

El Ple de l’Ajuntament de Banyeres de Mariola va aprovar els pressupostos de l’any actual en un ple extraordinari celebrat el dimarts a la vesprada a la Casa de Cultura-Teatre Beneficència, evitant així el reduït espai que presenta el saló de sessions de la casa consistorial i la necessitat de mantindre les distàncies interpersonals a causa de la pandèmia. El document va rebre el suport dels regidors de Compromís que formen l’equip de govern i la desaprovació dels dos grups de l’oposició, PSOE i PP, que van mostrar la seua ferma negativa en les seues intervencions.

Els pressupostos tindran una quantia de 8.590.327,57 euros, una xifra sensiblement inferior a la de l’exercici anterior degut, sobretot, perquè només inclouen una part de l’aportació del Pla Edificant en el qual es recull la construcció d’un nou aulari infantil, després que la Generalitat desglossara les anualitats en les quals finançarà la inversió i que part de la qual correspon a 2021 fóra incorporada mitjançant una modificació de crèdits al pressupost prorrogat de l’any passat.

Després que l’alcalde desglossara els capítols d’ingressos i despeses i que subratllara la complicació que ha suposat fixar inversions davant el fet que suposa que no s’hagen incrementat les taxes i impostos en els últims anys, la qual cosa provoca que es reduïsca cada vegada més la diferència que existeix entre els ingressos i les despeses corrents, el PSOE va versar la seua negativa posant l’accent en l’increment de les despeses de personal polític plasmats, malgrat que l’Alcalde va dir que aquestes retribucions no havien pujat i simplement es tractava d’un ajust de les quantitats pressupostades. El portaveu socialista també va parlar de la “infinitat” d’hores extres que es paguen, de la necessitat que es reduïsca la despesa corrent i els impostos, fent, d’aquesta manera, “un exercici de responsabilitat”.

Els populars es van mostrar també molt crítics i el seu portaveu va recordar la seua insistència que es reduïra l’IBI. Va mostrar el seu rebuig a quasi totes les partides pressupostàries, comentant les diferents previsions i comparant-les amb els resultats de l’exercici anterior.

Send this to a friend