Banyeres demana “actuar de manera responsable” després de superar els 50 contagis

La consellera de Sanitat traslada su preocupación al Alcalde

L’Ajuntament de Banyeres ha difós una nota en la qual demana “actuar de manera responsable” davant l’evidència que s’han superat els 50 positius per coronavirus i que existeixen ja alguns casos hospitalitzats. Així mateix formula el categòric missatge mitjançant el qual pregunta si “esperarem que hi haja defuncions per a ser més responsables”.

Aquesta situació és conseqüència directa de la inquietud que ha suposat la informació rebuda de la mateixa Ana Barceló, Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, qui ha confirmat a l’Alcalde que el municipi ha sobrepassat els 50 casos positius, una situació que preocupa en gran manera l’Ajuntament, al Centre de Salut de la localitat, al Departament de Salut Pública d’Alcoi i a la pròpia Conselleria de Sanitat, i que obliga a “extremar” les precaucions, sent imprescindible que tothom faça cas de les recomanacions preventives i que actue de manera responsable.

Per això es demana que s’eviten les trobades socials i familiars en espais tancats, ja que estan sent el focus de contagi, que es reduïsquen al mínim possible les reunions amb família i amistats, així com el nombre de persones reunides i que siga mínim el temps d’exposició.

D’igual forma se suplica que es porte sempre la màscareta i que, en el cas de bars i restaurants, que es porte també, a excepció del moment puntual en què s’estiga bevent o menjant.

Guardar el període d’aïllament

Recorda també que les persones positives i les que han estat en contacte amb elles han de guardar escrupolosament el període d’aïllament, així com pensar que tots els confinaments, tant positius com negatius, estan afectant la salut econòmica de la població, ja que comporten baixes laborals i danyen les economies empresarials i familiars.

Tornen a tancar-se les zones de jocs i a limitar-se serveis públics

Aquesta situació ha portat al fet que tornen a tancar-se les zones de jocs infantils de parcs i jardins. També al fet que en el poliesportiu no puguen utilitzar-se les instal·lacions tancades i al fet que en les pistes exteriors només puguen realitzar-se entrenaments tàctics i tècnics, així com esports sense contacte directe.

Pel que respecta a l’ús d’instal·lacions municipals com l’Ajuntament, la Biblioteca o el Casal de la Joventut, entre altres, caldrà seguir les instruccions que es marquen per a cada lloc en concret i complir les limitacions d’aforament.

Suspés un acte de la Confraria de Sant Jordi i un concert
Aquest diumenge estava previst l’acte d’imposició d’insígnies als components de la nova junta de la *Confraria de Sant Jordi així com el concert “Músics amb denominació d’origen” de la Societat Musical Banyeres de Mariola. Tots dos esdeveniments han sigut suspesos donada la situació.

Send this to a friend