Banyeres demana l’autoconfinament de la població

Davant l'augment de casos de Covid-19 registrats en els últims dies

El municipi de Banyeres de Mariola sol·licita l'autoconfinament de la població,
Accés d’urgències al Centre de Salut de Banyeres de Mariola | P.V.
El municipi de Banyeres de Mariola sol·licita l’autoconfinament de la població, davant l’augment de casos de Covid-19 registrats en els últims dies i conseqüència de les trobades i reunions hagudes en les últimes setmanes amb motiu de les festes. Des del consistori es qualifica la situació de molt complicada i reclama responsabilitat als veïns, als quals demana no eixir de casa, excepte per a fer compres bàsiques, motius sanitaris, treball o cura de dependents. El comunicat emés diu el següent:
Durant les passades festes de Nadal, Cap d’Any i Reis, una part de la població no ha actuat correctament. Ha hagut trobades, dinars i sopars de matrimonis, famílies, parelles, colles de joves… en cases, casetes i locals. Aquest fet ha provocat múltiples cadenes de contagis i estan creant una situació MOLT COMPLICADA.
El Centre de Salut de Banyeres de Mariola ens ha confirmat que hem sobrepassat la xifra de 100 CASOS ACTIUS en l’última setmana, que estan publicant-se en les últimes actualitzacions, i pròximes, del web de la Conselleria.
Vista l’evolució de la situació, és necessari demanar a partir de demà, dia 12 de gener, l’AUTOCONFINAMENT de la població als seus domicilis amb la finalitat d’intentar controlar les cadenes de contagis.
Per tant, amb la MÀXIMA RESPONSABILITAT INDIVIDUAL I COL·LECTIVA demanem:
— No eixir de casa, a excepció de fer compres bàsiques, motius sanitaris, treball o cura de dependents.
— No reunir-se ni amb família ni amistats, i evitar al màxim el contacte amb persones majors.
— Fer les comandes per telèfon als comerços i restauració per reduir al màxim la mobilitat de les persones i el temps de permanència en els establiments.
— Les persones esportistes han de practicar esport de manera individual, en parella o amb convivents, sempre a l’aire lliure i sense cap tipus de contacte físic.
— Sempre mascareta, distància i higiene de mans.
EN CAP CAS HAN D’ACUDIR AL CENTRE DE SALUT AMB SÍMPTOMATOLOGIA COVID.
Des del Centre de Salut ens demanen que fem una crida a tota la població i que la persona que tinga símptomes o vulga resoldre qualsevol dubte pel que fa a la Covid-19 criden al telèfon 900 300 555. Encara que no responguen al moment cal continuar intentant-ho, una i altra vegada; fins que els responguen. És important alliberar les línies telefòniques del Centre de Salut, ja que les persones que necessiten atenció mèdica per altres motius estan tenint problemes per contactar, per estar les línies saturades.
Estem en una situació MOLT COMPLICADA. Sigues responsable!

Send this to a friend