Bon acolliment a les iniciatives culturals del cap de setmana a Alcoi

Més de 400 persones han participat en els diferents esdeveniments desenvolupats

Bon acolliment a les iniciatives culturals del cap de setmana a Alcoi
El Winter Black Festival va incloure exhibicions en l’exterior.

El passat cap de setmana van tindre lloc diverses iniciatives culturals a Alcoi, de les quals, han gaudit més de 400 persones. 

En la setena edició del Winter Black Festival van participar més de 350 persones. Es tracta d’un festival de swing organitzat per l’associació Little Black Alcoi –amb la col·laboració de les regidories de Joventut, Cultura i Turisme de l’Ajuntament d’Alcoi–, i que s’ha consolidat com el més important de la Comunitat Valenciana.

La citada edició ha comptat amb un professorat de primera línia, amb docents vinguts de Suècia, Moçambic, França, el Regne Unit i diversos punts d’Espanya i bandes de música destacades.

Després de la seua arrancada en la nit del passat dijous, aquest esdeveniment va finalitzar el diumenge a la vesprada després de dur a terme una programació que va incloure concerts, classes de ball i exhibicions en exterior. 

A aquest festival van acudir persones de diferents parts del món, fins i tot d’Austràlia i tots ells, van poder conéixer Alcoi, ja que hi ha hagut visites guiades per la nostra ciutat.

D’altra banda, entre el 4 i el 6 de febrer han tingut lloc les VI Jornades de Música, organitzades per Crescendo i la SEM-EE (Societat per a l’educació musical) amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcoi i Universitat Politècnica de València – Campus d’Alcoi, certificant les jornades el Cefire. En total, es van inscriure 55 participants de tota Espanya, venint de Barcelona, Madrid, la Corunya, País Basc, Paterna, València, Xàtiva, a més de la gent més pròxima de la comarca de l’Alcoià. El seu objectiu és formar al professorat i posar a la seua disposició eines i informació per a poder millorar la seua tasca docent, cobrint les diverses inquietuds del professorat, buscant ajudar a la docència en el dia a dia dels mestres de música i en la relació alumnat, famílies i noves tecnologies.

A més s’aquests esdeveniments, el dijous 3 de febrer el Teatre Calderón va acollir Fuenteovejuna 2040 una versió lliure del clàssic de Lope de Vega a càrrec de l’aula de Teatre de la Universitat d’Alacant i el diumenge Movimientos por Bulerías de la Companyia Antonio Gades amb la col·laboració de María Esteve, emmarcat en la programació de l’Associació d’Amics de la Música d’Alcoi.

Finalment, 11 persones van participar en l’IVAM CADA Alcoi en la visita guiada per l’exposició Antològica d’Antoni Miró, una mostra que recorre les diferents etapes viscudes pel pintor a través de la seua producció artística.

Send this to a friend