Castalla inicia les obres d’un nou centre escolar

Acollirà a alumnes d'Infantil i Primària que porten anys estudiant en barracons

Castalla inicia les obres d'un nou centre escolar
L’equip de govern local visita el solar on es construirà el col·legi.

Des que la Conselleria d’Educació ordenara en 2010 l’enderrocament d’una part del CEIP Rico Sapena per problemes estructurals, centenars d’escolars de Castalla han hagut de rebre la seua educació en barracons. Ara, la comunitat educativa del municipi està prop de veure suplida semblant manca d’infraestructures, atès que ja s’han iniciat les obres d’un nou centre que donarà cabuda a alumnes d’Infantil i Primària.

Els 4,2 milions d’euros de l’obra estaran sufragats per la Generalitat mitjançant el Pla Edificant, i amb un termini d’execució de 18 mesos, s’espera que finalitzen a mitjan 2023. La nova infraestructura estarà situada en una parcel·la de 6.720 m² entre els carrers de Planisses, del Maigmó, dels Planets i del Revolcador; prop del mateix Rico Sapena, del qual serà una extensió.

El nou centre comptarà amb dos aularis per a infantil i primària, així com un edifici destinat menjador i un altre per a gimnàs. A més, està prevista la construcció d’una pista esportiva i uns jocs de pilota valenciana. Els aularis estaran orientats cap a la zona més pròxima a la població, per a facilitar així l’accés de l’estudiantat. Al seu torn, el projecte reserva els espais necessaris per a futures ampliacions dins del mateix recinte.

L’alcalde de la localitat, Antonio Bernabeu, ha declarat que des del consistori “s’ha treballat molt en aquest projecte, el qual millorarà la qualitat de l’educació de xiquets i xiquetes“. Va reconéixer a més la “massificació” d’alumnes que ve patint el CEIP Rico Sapena; més de 600 en l’actualitat, una xifra que segons l’alcalde ha anat creixent en els últims anys. Per a l’edil d’Urbanisme, Raquel Guill, “les característiques del nou col·legi asseguraran unes condicions educatives de qualitat“.

Send this to a friend