Cocentaina quasi duplica la xifra de treballadors tèxtils d’Alcoi

Diverses localitats de la comarca apareixen entre les 10 amb més empleats d'aquest sector

Cocentaina quasi duplica la xifra de treballadors tèxtils d'Alcoi

Que el tèxtil està estretament relacionat amb les nostres comarques no és un secret per a ningú, de fet, ha sigut un dels sectors més destacats en la nostra economia al llarg de la història.

Segons un llistat publicat pel portal de notícies del sector tèxtil Modaes, tenint en compte les dades de la Seguretat Social en finalitzar el mes de juny passat, Cocentaina és la població de la nostra zona amb major nombre de treballadors tèxtils, i fins i tot, quasi duplica a les dades d’Alcoi, concretament, té un 65,45% més: 1226 Cocentaina i 741 Alcoi.

Així mateix, en aquest aspecte, cal destacar la superfície de cadascuna d’aquestes dues localitats, ja que la nostra ciutat és significativament més gran que la vila comtal –uns 60 km² enfront de quasi 130 km²–.

Sobre això, assenyalar que, del total de treballadors tèxtils d’Alcoi, més del 15% són autònoms, mentre que aquest percentatge descendeix al 1’79% a Cocentaina.

A nivell global, Alcoi es troba en el lloc número 8 d’aquest llistat, per darrere també de Banyeres i de Muro, tal com s’aprecia en la taula de la imatge de la notícia, en la qual apareixen tres localitats catalanes –Terrassa, Barcelona i Sabadell–, a més de Madrid i Saragossa, tancant aquesta el top ten d’aquesta llista del citat portal.

Banyeres, al costat de Cocentaina, Ontinyent i Terrassa, són els quatre únics municipis que superen la barrera dels 1000 treballadors tèxtils, liderant el ‘ránking’ Ontinyent, amb 1524 empleats d’aquesta indústria.

En el cas de Banyeres, els treballadors autònoms representen el 6% del total, mentre que aquest percentatge baixa al 3’5% a Muro.

Alcoi es troba en el límit d’una altra xifra, concretament, la de 700, ja que darrere de la nostra ciutat està Madrid, la dada de la qual és de 683 treballadors, dels quals, el 27% són autònoms.

Send this to a friend