Cocentaina se cita amb la tradició de ‘La Corriola’

Es complirà amb el ritual de tocar la campana del *ermitorio i a les portes del mateix hi haurà una missa de campanya al migdia

Cocentaina se cita amb la tradició de ‘La Corriola’
L’Ermita de Santa Bàrbara registra cada any una gran afluència el dia de la Corriola

Demà 8 de desembre tornarà a celebrar-se la tradicional festa de ‘La Corriola’ a Cocentaina, un antiquíssim costum que té lloc cada any en el pintoresc paratge de Santa Bàrbara. Els actes es desenvoluparan enguany sense cap mena de restricció, després que en el passat 2021 encara fora obligatori l’ús de la màscara per la COVID-19, i l’activitat arrancarà a les 09:30h del matí amb una cercavila a càrrec de la Colla Mal Passet. Començarà des del ‘Raconet del Nadal’, situat en la part baixa del Passeig del Comtat, i des d’ací es pujarà fins a Santa Bàrbara on els veïns tindran oportunitat de degustar el pa redó en forma de corriola, així com la llonganissa roja en ‘bolteta’ que constitueixen les viandes que donen forma a l’esmentada tradició.

A més, es complirà amb el ritual de tocar la campana del ermitori i a les portes del mateix hi haurà una missa de campanya al migdia. També els Júniors de les dues parròquies locals han preparat jocs per als més xicotets i enguany s’ha incorporat una novetat “tindrem amb nosaltres a l’escriptor Jordi Raül Verdú, el qual va presentar en la Fira un llibre sobre La Corriola, i en aquesta ocasió ens contarà la història de la festa i fins i tot ens aportarà alguna narració oral relacionada amb el nostre poble o el mateix paratge de Santa Bàrbara”, explicava aquesta setmana Paqui Ruiz, la regidora de Tradicions en la Vila Comtal.

El Dia de la Corriola arribarà precedit de l’habitual ‘Olleta de La Puríssima’ que se celebra cada 7 de desembre en les seus de cadascuna de les Filaes de Cocentaina, una jornada de retrobament entre festers i festeres després de la trilogia en honor a Sant Hipòlit Mártir celebrada l’agost passat. Abans d’això, a les sis de la vesprada, s’efectuarà l’encesa de la il·luminació especial de Nadal després d’una cercavila del Mal Passet que finalitzarà amb una xocolatada en l’assenyalat ‘Racó del Nadal’.

Send this to a friend