Cocentaina viu les festes patronals de la Mareta

Hui es recorda que fa 502 anys la icona de la Mare de Déu va abocar 27 llàgrimes de sang

Cocentaina viu les festes patronals de la Mareta
En 2019 la icona va eixir sota pal·li degut a la pluja.

Des d’ahir, Cocentaina es troba immersa en els actes de les festes patronals de la Mareta, la celebració de la qual té un component especial enguany, ja que, des de l’any 2018 els contestans no viuen un dia de la Mareta tal com estan acostumats. Cal recordar que en 2019 la pluja va obligar a traslladar a la Verge del Miracle a Santa María, sota pal·li en una ‘desapacible’ jornada que es va dur a terme el 22 d’abril, Dilluns de Pasqua, pel fet que el dia 19 va caure en Divendres Sant. Ja en 2020 l’esclat de la crisi sanitària del coronavirus va propiciar la celebració del dia gran del V Centenari del miracle de les 27 de llàgrimes des dels balcons de les cases, en ple confinament, mentre que en 2021 es van organitzar uns actes extraordinaris en els quals la Mare de Déu va ser traslladada sense cap acompanyament fins a la Parròquia. Allí va romandre una setmana i va ser homenatjada pels veïns de Cocentaina amb diferents cultes i iniciatives que van tindre aforament limitat, així com totes les mesures de seguretat vigents en el moment.

ARRIBA EL MOMENT
Ara, superades totes les vicissituds que hem viscut en els últims dos anys, ha arribat el moment de festejar a la Mareta com sempre “tenim moltíssimes ganes de veure eixir a la Mare de Déu del Miracle en les seues andes des del Monestir dimarts que ve i serà un moment de molta emoció, per la qual cosa representa, i perquè tindrem molt presents als quals ens han deixat per culpa de la pandèmia”, expressen els Presidents de la Pía Unión; Ana Masanet i José Luís Molina. Com bé diu la Súplica a la Verge del Miracle, escrita per Francisco Maíquez Canet en 1958, Cocentaina sencera tornarà a vibrar d’emoció hui, 19 d’abril, per a recordar que fa 502 anys la icona de la Mare de Déu va abocar 27 llàgrimes de sang mentre el sacerdot Mossén Onofre Satorre oficiava la Santa Missa en la Capella de Sant Antoni Abat del Palau Comtal.

LA SÚPLICA, A CÀRREC DE VICENT GISBERT
El jove contestà Vicent Gisbert serà l’encarregat de declamar la Súplica a la Mare de Déu del Miracle a les portes de l’Església de Santa María. Serà en el moment en el qual la patrona arribe al temple després de l’eixida des del seu Monestir, un instant que el protagonista espera amb molta il·lusió després d’haver recitat ja el text el mes de març passat durant la visita que va fer la Piula Unió a la Parròquia de Nostra del Miracle del barri valencià de Benimaclet “sempre havia tingut ganes de viure-ho en primera persona així que serà un dia ple d’emoció perquè la Verge del Miracle és una cosa molt gran per a tota Cocentaina”, detalla. Al costat d’ell, estaran els xicotets Germán Mollà Figuerola representant el paper de Conde, Bruno Cortés Oltra el de Mossén i Elia Martínez Payà el de Comtessa.

A més, Teresa Torró Cardona ‘la Carmela’ i Salvador Barber Egea, fervents devots de la patrona, rebran l’Homenatge als Majors just als peus de la icona res més concloure la Missa Major del dimarts. Per la seua part el Germanet Samuel Botella, que va ser membre de la Piula Unió i que també li professa una enorme devoció a la Verge, va ser qui va pronunciar el Pregó de les Festes el dissabte 26 de febrer.

En la imatge de baix pot veure el programa d’actes de la Mareta.

Cocentaina viu les festes patronals de la Mareta

Send this to a friend