Commoció per la mort de Camilo Sesto als 72 anys

El cantant alcoià Camilo Sesto ha mort aquesta matinada a Madrid, on residia, als 72 anys. Fill predilecte i medalla d’or de la ciutat, la mort li ha sobrevingut a l’intèrpret internacional, segons s’ha informat, a causa d’una parada cardiorespiratòria. Ràpidament, les mostres de dolor i les condolences s’han succeït a través de les xarxes socials.

“Lamentem molt comunicar-vos que el nostre gran i benvolgut artista Camilo Sesto ens acaba de deixar”, han sigut les paraules mitjançant les quals ha comunicat la notícia el compte oficial de Twitter del cantant. El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, acaba de mostrar el seu condol mitjançant aquesta xarxa social, així com nombrosos artistes tant nacionals com a nivell mundial. I és que la commoció ha tenyit de dol Espanya i tota Iberoamèrica des que s’ha produït el trist decés.

“Consternats i amb l’ànima partida”, han sigut les paraules que li ha dedicat el seu club de fans a Alcoi, que immediatament ha suspés l’homenatge que li tenia preparat en forma d’exposició de pintura el pròxim 14 de setembre. L’alcalde Toni Francés ha compartit el seu pesar públicament i ha comunicat que l’Ajuntament d’Alcoi decreta dos dies de dol oficial. En l’edifici consistorial llueixen banderes a mitja asta en senyal de duel.

Quan Camilo Sesto va complir 70 anys es va publicar una col·lecció de cançons, un conjunt de les seues creacions que ja forma part del cancioner pop espanyol de la segona meitat del segle XX. Aquest fet va coincidir amb el reconeixement que li va brindar Alcoi en concedir-li la màxima distinció de la ciutat. Una ciutat que va visitar per última vegada a la fi del passat mes de novembre, amb motiu de la inauguració de la nova Alameda Camilo Sesto.

Send this to a friend