Creada una guia didàctica dedicada a La Sarga

Dirigida als estudiants de Primària i de Secundària

Creada una guía didáctica dedicada a La Sarga
Imatge d’arxiu d’una visita a les pintures de La Sarga.

L’Ajuntament d’Alcoi ha creat, a través del Museu Arqueològic Camilo Visedo, una guia didàctica sobre La Sarga que intenta donar a conéixer, difondre i divulgar l’origen i el desenvolupament de les manifestacions artístiques rupestres de la Prehistòria a través de les pintures de La Sarga, declarades per l’Assemblea General de la Unesco, Patrimoni de la Humanitat.

“Entenem que un dels pilars fonamentals del nostre treball, juntament amb la investigació, la protecció i la conservació, és també la difusió del patrimoni arqueològic i, per tant, considerem que aquesta va unida a l’educació com a instrument bàsic de sensibilització de la protecció del nostre patrimoni”, explica l’edil Ignacio Trelis.

S’han fet dues guies, una s’ha adaptat a l’alumnat de Primària, destinada a l’alumnat de Segon i Tercer Cicle de Primària i l’altra per a l’alumnat del primer cicle de l’etapa de Secundària.

Creada una guia didàctica dedicada a La Sarga
Extracte de la guia que s’ha editat.

La guia s’estructura en dues parts molt diferenciades. Quant a la de Primària, en la primera part, es presenten les principals característiques de l’art rupestre i la identificació dels motius, així com les seues composicions i escenes més comunes. A continuació, es fa un xicotet repàs de l’Art Paleolític i la presentació dels diferents arts postpaleolítics que podem trobar a la Sarga. Quant a la primera part de la Guia de Secundària, presenten les principals característiques de l’art paleolític, i les diferències entre aquest i l’art llevantí postpaleolític, així com el coneixement dels diferents suports que s’han usat al llarg de la Prehistòria.

En la segona de les dues guies, a partir dels coneixements reeixits, es dona a conéixer adaptat a cada nivell, a través de les pintures de La Sarga, les principals característiques de l’Art macroesquemàtic, Esquemàtic i Llevantí, propis de la Prehistòria recent; així com la vida quotidiana d’aquelles comunitats neolítiques que van viure en aquestes terres i van plasmar als abrics les seues creences i el seu món simbòlic.

Les guies es poden descarregar ací.

Send this to a friend