Creen en Banyeres un paper impermeable

Podria substituir a certs embalatges de plàstic

Creen en Banyeres un paper impermeable
El paper també és biodegradable i reutilitzable.

Una indústria de Banyeres, Tècniques i Desenvolupaments per a l’Economia Circular, ha creat i patentat un tipus de paper al qual anomenen ‘hidropaper’ que es caracteritza per la seua gran resistència a l’aigua, la qual cosa fa que tinga un alt grau d’impermeabilitat. Es tracta d’un material que procedeix del reciclatge de paper i del cartó i que és, al seu torn, biodegradable, compostable i, fins i tot, reutilitzable, en alguns casos.

Segons s’ha informat, en aquests moments s’està presentat a empreses de distribució alimentària ja que, donades les seues característiques, podria arribar a reemplaçar el plàstic que s’utilitza per a envasar determinats productes, la qual cosa seria una solució per a reduir l’alt índex de plàstics que es genera i el problema que suposa el seu reciclatge.

Aprofitant el punt de compostatge que hi ha en la població, l’empresa ha fet una donació de borses fabricades amb aquesta mena de paper perquè els seus usuaris puguen utilitzar-ho com a bossa per a llançar els residus. De fet s’ha apuntat també que podria usar-se com a bossa per a contindre el fem orgànic que prompte es recollirà mitjançant el sistema “porta a porta”.

Des de l’empresa s’assegura que les proves que s’han realitzat han sigut positives. No obstant això, facilitar aquestes bosses de paper a aquest grup d’usuaris i poder conéixer les seues impressions servirà per a saber si la seua efectivitat és realment concloent.

Send this to a friend