Creix la producció de plaques fotovoltaiques

En les indústries de L'Alcoià i El Comtat després de la inicial paralització

Creix la producció de plaques fotovoltaiques
Les plaques solars són una aposta d’energia renovable | Arxiu

Malgrat la paralització patida en la indústria en general durant el període de confinament a causa de la Covid-19, el sector productiu de les energies renovables ha repuntat la seua producció i des de maig es va reprendre el treball en les empreses de L’Alcoià i El Comtat.

L’esmentat sector té com a referent en la zona a l’Associació d’Empresaris del Metall de L’Alcoià i El Comtat (ASEMAC), que és dependent de la Federació Empresarial de L’Alcoià-Comtat (FEDAC).

Des de ASEMAC s’apunta a un creixement en la producció d’energies renovables, com per exemple, de plaques fotovoltaiques. Això contraresta amb les males previsions que hi havia, durant i després de la paralització, de l’activitat empresarial i industrial i que va truncar també els pronòstics inicials per a enguany.

El president de ASEMAC, Alfonso Díaz, apunta que “a partir de maig-juny, la majoria d’enginyeries van tornar a treballar, les instal·lacions es disparen, sent un important impulsor de la demanda de professionals elèctrics i mecànics”.

Exemple d’això són les xifres de l’empresa Indústries Seguí: “portem fabricats aquest mateix any estructures per a més de 30MW, o cosa que és el mateix, 1.500.000 quilos de metalls transformats en les nostres instal·lacions, transportats en més de 100 trailers”.

S’indica a més, des de FEDAC i ASEMAC, que aquest moviment i creixement afavoreix el sorgiment de nous negocis i potència les indústries auxiliars assentades en la zona d’Alcoi i la Foia de Castalla.

A més de nivell econòmic, aquestes energies d’autoconsum permet que qualsevol empresa, indústria o particular puga consumir l’energia que produeix en la seua pròpia ‘casa’, normalment en la teulada, gràcies a les plaques solars. A part de l’estalvi energètic, aquests sistemes contribueixen a la reducció de la contaminació evitant els abocaments de CO₂.

Send this to a friend