Creu Roja Alcoi celebra 150 anys de presència en Alcoi

La primera de les activitats commemoratives és l'exposició 'La humanidad en guerra' que acull Fundació Mutua Levante

Creu Roja Alcoi celebra 150 anys
Un assistent a la inauguració de la mostra, contemplant alguns quadres. XAVI TEROL

Creu Roja Alcoi enceta el seu 150 aniversari amb una exposició “colpidora i dura de veure”, en paraules de Pep Jordà, secretari del Patronat de la Fundació Mutua Levante, on fins al proper 27 de setembre es pot visitar ‘La humanidad en la guerra’, del fotoperiodista James Nachtwey, Premi Príncep d’Astúries de Comunicació i Humanitats (2016).

Es tracta d’un arxiu fotogràfic de la guerra en aquests últims 150 anys. Des de la guerra americana de Secessió fins als conflictes del principi del segle XXI. L’objectiu del fotògraf ha estat sempre present, captant impulsos personals de valentia, de dignitat, de desafiament i esperança, enmig del dolor i el sofriment.

L’exposició posa l’accent en la cruesa dels conflictes bèl·lics i el paper de l’ajuda humanitària, un àmbit en el qual Creu Roja porta intervenint al llarg de la seua història, sempre oferint una resposta solidària cap a aquells col·lectius més vulnerables.

El president de Creu Roja Alcoi, Luis Llorens, destaca la generositat de la institució i dels seus voluntaris, com també agraeix la col·laboració que els brinda des de fa anys Fundació Mutua Levante, tant a nivell local com autonòmic. D’altra banda, remarca la trajectòria del fotògraf autor de l’exposició, considerat un autèntic heroi del fotoperiodisme, després de més de quatre dècades documentant conflictes, desastres i malalties arreu del món.

I pel que fa a la commemoració del 150 aniversari, també inclourà altra exposició de panells explicatius sobre l’assemblea local, a més de la presentació d’un vídeo documental, que es projectarà el proper dia 30 al Teatre Calderón, coincidint amb la celebració de l’acte central de l’aniversari, que comptarà amb la presència de totes les assemblees de Creu Roja de la província i la participació de més de 400 voluntaris.

Send this to a friend