Controlat l’incendi declarat en la zona de Gormaget

S'han cremat al voltant de 20 hectàrees

Diverses dotacions de bombers s’han traslladat fins a donar-se el foc per estabilitzat. | ALDEMAR

Al voltant de les 12’30 hores de hui s’ha declarat un incendi de cultius abandonats en la zona de Cotes Altes, molt prop de les instal·lacions de Gormaget, afectant tant terreny de Cocentaina com d’Alcoi. Per sort, no hi ha hagut ferits segons la informació del Consorci Provincial de Bombers, i en poc més d’una hora s’han aconseguit controlar les flames que han alçat una columna de fum visible des de diferents punts d’Alcoi i voltants. A més, el fort vent ha desplaçat el fum i les cendres. Actualment hi ha mitjans aeris refrescant la zona.

Des d’Emergències de la Generalitat s’ha assenyalat que han intervingut set dotacions de Bombers del Consorci de la Diputació d’Alacant,  tres unitats de bombers forestals, tres autobombes, dos helicòpters, una avioneta i un agent mediambiental. A més, el Centre de Coordinació d’Emergències ha establit la Situació 1 del Pla Especial enfront del Risc d’Incendis.

Sobre les 15 hores s’ha donat per estabilitzat l’incendi, que ha calcinat al voltant de 20 hectàrees de terreny, i a les 16’31 hores s’ha donat per controlat.

Així mateix, el Consorci ha indicat que des d’Adif s’ha sol·licitat el tall de la línia de tren, que s’ha restablit després de donar-se per estabilitzat el foc.

Send this to a friend