Demà arranca el programa de millora física post Covid-19

Un total de 7 persones participen després de ser remeses per l'hospital d'Alcoi

Els treballadors que han avaluat a les persones que participen.

Demà es posarà en marxa el ‘Programa de millora de la Condició Física Post Covid-19’ impulsat per l’Ajuntament d’Alcoi i pel qual es pretén contribuir a la recuperació de persones que han patit el nou coronavirus, les quals han passat un llarg període hospitalitzades i presenten unes certes seqüeles.

Un total de 7 persones, 4 dones i 3 homes, participen en aquest programa després d’haver sigut remeses per l’hospital Verge dels Lliris.

Abans de l’inici d’aquest programa gratuït, els treballadors del Complex Esportiu Eduardo Latorre, entre els quals hi ha fisioterapeutes, Tècnics d’Activitat Física i nutricionistes, han mantingut una sèrie d’entrevistes amb els participants per a avaluar les seues capacitats físiques i respiratòries, així com els hàbits esportius i composició corporal de cadascun d’ells. Aquesta avaluació prèvia permetrà individualitzar els entrenaments.

Els participants estaran dividits en dos grups, un amb afectació severa i un altre amb afectació moderada. L’activitat es realitzarà en les instal·lacions del Complex Esportiu en horaris definits de demà, durant 3 sessions setmanals i un període de 8 setmanes, repetint sessions en el seu domicili i treballant de manera específica la fisioteràpia respiratòria. Les activitats se centraran en la recuperació de la condició física, la teràpia respiratòria i en els efectes psicològics o emocionals.

Cal ressaltar que els fisioterapeutes estan jugat un paper fonamental en la recuperació de les persones que han patit Covid-19 sever. Aquesta malaltia no acaba amb l’alta mèdica perquè moltes són les seqüeles que apareixen en els pacients. La síndrome post-UCI engloba una deterioració global: a nivell cognitiu, físic i emocional. Hi ha un mal respiratori i una pèrdua molt marcada de massa muscular amb gran feblesa generalitzada. També hi ha afectació a nivell funcional, de metabolisme com les polineuropaties i els trastorns circulatoris, ja que la pròpia immobilitat afavoreix l’aparició d’edemes o trombosis venoses.

Per a això l’exercici terapèutic i els exercicis respiratoris elaborats en funció de les necessitats de cada pacient, són molt importants en la recuperació dels pacients que han passat la Covid-19, ja que ajuda a millorar l’estat físic, disminueix la dispnea, incrementa la força muscular, millora l’equilibri i la coordinació, redueix l’estrés i millora l’humor i el pensament, augmenta la confiança i millora l’energia.

Send this to a friend