Denuncien la inacció política perquè Alcoi cresca industrialment

La Cambra de Comerç i FEDAC es mostren preocupats pel "futur" quant a empresariat i indústria

Denuncien la inacció política perquè Alcoi cresca industrialment
El Ple va aprovar el divendres definitivament la modificació puntual del pla parcial del polígon de El Clérigo. | ARXIVE

L’escassetat de sòl per a desenvolupar nova indústria continua preocupant diferents estaments de la ciutat. En aquest cas han sigut la Cambra de Comerç d’Alcoi i la Federació d’empreses de l’Alcoià i el Comtat, FEDAC, els qui han donat la veu d’alarma i en un comunicat mostren el seu malestar pel que consideren “falta de compromís i voluntat política” per part dels governs de la Generalitat i l’Ajuntament.

Entre les mesures que exigeixen es troba l’aprovació “urgent” del Pla General d’Alcoi, de la tramitació definitiva del qual s’encarrega l’administració autonòmica des de maig de 2019, data en què l’Ajuntament d’Alcoi va donar llum verda al document. El president de la Cambra, Pablo de Gracia, remarca sobre aquesta qüestió que “segueix estancat sense notícies ni respostes” i que “afecta les empreses assentades a la ciutat i al seu creixement, emmanillades en el dia a dia per les traves administratives i que, de seguir així, obligarà moltes signatures a abandonar Alcoi”.

A més, respecte a la creació de nou sòl industrial lamenten que l’anunciat polígon mancomunat, previst inicialment a Muro, “s’haja descartat davant l’elevat cost del projecte”, asseguren, com que “tampoc s’aporten solucions addicionals”. Segons Pablo de Gracia, “no tenim Pla General, l’àrea mancomunada de Muro sembla ser inviable, tampoc sabem què succeeix amb el projecte de la Canal i els anys passen. El nostre futur està en joc, i no podem esperar més”.

Per part seua, Natxo Gómez, president de Fedac, remarca que sense Pla General “no podem planificar”, una situació que qualifica com “molt greu” ja que “desconeixem quin rumb prendrà en el futur Alcoi” si les empreses existents “no poden créixer i les que podrien implantar-se tenen massa dificultats per a fer-ho”.

Des de tots dos estaments comparen la situació d’Alcoi amb les solucions oferides en altres enclavaments de la Comunitat, “com Sagunt, amb la implantació de la planta de Volkswagen, o Tibi i Ibi, on s’ampliarà el sòl industrial existent. Ens alegrem del progrés dels altres, però exigim voluntat política i solucions clares i urgents per a Alcoi”, admet Pablo de Gracia.

Per això, reclamen que siga l’Ajuntament d’Alcoi, de la mà de l’empresariat, el que “lidere i marque a la comarca la planificació i desenvolupament d’accions industrials, incloses les propostes de mancomunar polígons”, incideixen. En aquest sentit, lamenten també la falta d’informació i “interlocució” referent a projectes concrets. “Des de les entitats empresarials de la ciutat estem fent tot el possible per a créixer i generar riquesa, però no ens sentim acompanyats”, exposen.

Per això, reivindiquen la creació d’un “fòrum de debat i actuació conjunt” a la ciutat, que servisca per a exigir a l’administració “compromís i celeritat” a l’hora d’aplicar polítiques industrials, i que podria ser, apunten, el propi Consell Econòmic i Social (CES) d’Alcoi.

Send this to a friend