Denuncien una caiguda de clients per tancar l’accés a Font Roja

Establiments afectats i residents presenten 427 signatures demanant el cessament de la mesura

Caiguda de clients per tancar Font Roja
El control mitjançant barrera està situat en el quilòmetre 1. ARXIU

La regulació de l’accés amb cotxe a la Font Roja mitjançant una barrera que bloqueja el pas des del quilòmetre 1 de la carretera, està perjudicant els usuaris d’aquest accés i una caiguda de clients del 20% en els establiments situats en la zona afectada pel tancament. Així ho asseguren en un escrit un grup de propietaris i residents, que a més aquesta setmana han presentat a l’Ajuntament 427 signatures demanant el cessament de la mesura.

Com va informar aquest periòdic, al voltant del mes d’octubre passat es posava en marxa un nou sistema automatitzat de control de l’accés de vehicles de motor al parc natural de la Font Roja, a aplicar en determinades dates o períodes de temps en els quals sol haver-hi gran afluència de visitants, com a ponts festius o Setmana Santa. El motiu no és un altre que garantir la seguretat del parc i dels seus visitants, sobretot quant al risc d’incendi forestal –en situacions de climatologia adversa, com a onades de calor, també s’activa el mecanisme– i reduir l’impacte ambiental evitant aglomeracions en la zona del Santuari especialment, com ha vingut ocorrent en els últims anys en dates concretes.

Tal com va explicar en el seu moment el director-conservador del parc, Salvador Palop, la normativa referent als usos del parc contempla la possibilitat de limitar l’accés.

> LLIJA LA NOTÍCIA COMPLETA EN L’EDICIÓ DE EL NOSTRE CIUTAT DEL DISSABTE 19 DE MARÇ.

Send this to a friend