Descarten la proposta que els Moros i Cristians duren quatre dies

Hui es durà a terme a l'Assemblea la possible data de la trilogia

Descarten la proposta que els Moros i Cristians duren quatre dies
Assemblea ordinària celebrada al gener de l’any passat | Arxiu

Hui dijous, dia 28 de gener, tindrà lloc telemàticament l’Assemblea General Ordinària de l’Associació de Sant Jordi (ASJ), en la qual es tractarà, entre altres assumptes, la possible data per a la trilogia festera d’enguany.

De moment, el plantejament s’ha realitzat des de la Junta Directiva, i arribarà a l’Assemblea per a la seua votació, així com l’aprovació de la liquidació del pressupost del 2020 i també la presentació dels comptes d’aquest 2021, que es contemplarà com si les festes de Moros i Cristians se celebraren. Prèviament, la proposta de la data haurà passat també per una reunió de treball.

Durant l’any passat, l’ASJ va plantejar l’opció que la trilogia passara a durar 4 dies en 2021, la qual va comptar amb el suport de l’Ajuntament d’Alcoi, no obstant això, des d’aquesta mateixa entitat ja es va donar a conéixer fa un temps, i reitera ara, que aquesta proposta únicament seria viable en el cas que les festes se celebraren durant el mes d’abril ja que és quan estan fixats els festius locals, alguna cosa que pràcticament està descartat, ja que, la declaració de l’estat d’alarma a Espanya està previst que dure fins al 9 de maig, i això impossibilita la celebració d’esdeveniments que comporten aglomeracions de gent. D’aquesta manera, la proposició s’ha deixat a un costat, i segueix avant l’habitual duració de tres dies.

Es coneix que la intenció és que la data dels Moros i Cristians s’establisca per a aquest mateix any encara que no han transcorregut dies concrets, ni tan sols un mes orientatiu. De poder-se dur a terme aquesta esperada celebració, els càrrecs festers que porten esperant el seu moment des d’abril del 2020, podrien, per fi, traure’ls al carrer.

Des de l’ASJ s’insisteix que la pandèmia i la situació sanitària, i la seua evolució, marquen els temps i les decisions que es prenen, que com ja s’ha vist, tant en aquest àmbit com en molts altres, canvien d’un dia per a un altre. Això indica que encara que la data s’aprove en l’Assemblea, i després es trasllade la proposta a l’Ajuntament d’Alcoi, aquesta podria modificar-se, tal com va succeir en 2020, primer amb un ajornament i després amb la suspensió total per a aqueix mateix any.

Send this to a friend