Detingut un jove per robar cosmètics en una farmàcia d’Ibi

És de Novelda i està acusat de quatre delictes de furt en botigues de la província d'Alacant i Almeria

Detingut un jove per robar cosmètics
Captura de la càmera de seguretat d’una de les farmàcies afectada. GC

La Guàrdia Civil d’Alacant ha detingut a un home de 22 anys a què se li atribueixen quatre delictes de furt en diferents farmàcies de la província d’Alacant, entre elles una d’Ibi, i una en la d’Almeria.

Fa a penes un mes, la propietària d’una farmàcia de Montfort va denunciar el furt de gran quantitat de productes de cosmètica, valorats en total en 900 euros. Els fets havien ocorregut el 20 d’abril. Un jove va entrar a l’establiment i aprofitant la distracció de les empleades, que estaven atenent els clients, es va ser carregat de mercaderia sense que pogueren impedir-ho. Els agents de l’Àrea d’Investigació del Lloc de la Guàrdia Civil de Novelda van realitzar les primeres indagacions.

Una vegada identificat el presumpte responsable, els agents van comprovar que la mateixa persona havia robat en altres tres farmàcies amb anterioritat. Un dia abans, el 19 d’abril, en una farmàcia d’Ibi, un parell de mesos abans, en una altra de Montfort, i abans d’això, en una de Huercal d’Almeria.

Es desplaçava fins als establiments en un vehicle monovolum de mitjana grandària, entrava en la farmàcia a la vista de tots, amb una bossa de mà de grans dimensions, es prenia el seu temps per a deambular per l’interior del local fent apilament de productes d’alt valor econòmic. S’esperava en la cua mentre que els empleats atenien altres clients. Fins i tot arribava a interactuar amb els empleats, als quals els sol·licitava que li buscaren en el magatzem algun medicament per a guanyar temps. Després d’una bona estona dins de la farmàcia, fingia rebre una trucada i marxava del lloc.

Una vegada recaptats tots els indicis i plenament identificat el presumpte autor, els investigadors el van situar a Elda (Alacant), on va ser localitzat i detingut el passat 5 de maig.

Es tracta d’un home de 22 anys a què se li imputen quatre delictes de furt. Ha sigut posat a la disposició del Jutjat d’Instrucció de Novelda, quedant en llibertat amb càrrecs. La Guàrdia Civil ha intervingut també el vehicle emprat per a cometre els delictes.

Send this to a friend