Detingut un menor a Alcoi per fer xantatge a dones per a obtindre contingut sexual

S'ha pogut identificar a quatre víctimes i no es descarta que puga haver-hi més

Detingut un menor a Alcoi
Agent de la brigada de delictes tecnològics.

Agents de la Policia Nacional d’Alacant han detingut a un menor, de 16 anys d’edat, que usava fins a huit perfils diferents d’una coneguda xarxa social per a, a través d’enginyeria social –crear personatges ficticis per a guanyar-se la confiança d’una víctima a la qual aconsegueixen manipular– extorquir a dones.

El grup de la Policia Nacional especialitzat en aquest mena de fets, el Grup de Delictes Tecnològics, va seguir el rastre informàtic fins a donar amb el presumpte autor dels fets a Alcoi, lloc on es va produir la detenció. En el registre del seu domicili es van intervindre un telèfon mòbil, dues tauletes i un ordinador portàtil als quals es va sotmetre a una anàlisi exhaustiva que va revelar que eren des d’on s’efectuava tota l’activitat delictiva.

Una de les víctimes va ser contactada a través d’una coneguda xarxa social per una xica jove, atractiva, amb diverses fotos de perfil i molts seguidors. Després de diversos dies de conversa en els quals la xica li va enviar fotografies de caràcter sexual, va aconseguir guanyar-se la confiança de la víctima perquè li enviara una imatge íntima nua. Després d’aquest fet, la víctima va descobrir que en realitat es tractava d’un home, qui va començar a amenaçar-li amb «destrossar-li la vida» publicant la foto a tots els seus contactes si no feia el que li demanava.

La víctima, de 18 anys d’edat en el moment es produir-se els fets, era obligada a realitzar actes de contingut sexual, denigrants i vexatoris davant la cambra, durant més de sis hores, davant el temor de veure complides les amenaces abocades. Mentre es produïa l’extorsió, la víctima va rebre un missatge de la ‘vertadera’ xica de les fotografies enviades. Aquesta creia conéixer a l’autor i va intentar mediar per a evitar l’extorsió, però no va proporcionar les dades perquè ella, al seu torn, era també víctima i estava sent extorquida de la mateixa manera, segons li va comptar a l’única i autèntica víctima.

I és que aquest últim fet no era real, ja que tots dos perfils eren usats per la mateixa persona que l’estava extorquint. Així doncs, el presumpte autor es comunicava amb la víctima jugant dos rols.

Finalment, els agents van descobrir que el menor feia ús de fins a huit perfils amb noms i fotos de dones per a aconseguir contingut sexual. Indicar, a més, que en el curs de la investigació s’ha pogut identificar a quatre víctimes per fets de la mateixa índole i no es descarta que puga haver-hi més.

El detingut, de nacionalitat espanyola i 17 anys d’edat en l’actualitat, va ser posat a la disposició de la Fiscalia Provincial de Menors d’Alacant, que va decretar una prohibició d’eixida del territori nacional fins a la celebració del judici.

Send this to a friend