Domini sense recompensa per al Deportivo a Andorra

Els de Vicente Parras es van quedar secs davant el gol malgrat ser clarament superiors en la segona part

El futbol ha sigut injust en la visita del Deportivo a Prada de Moles d’Andorra, on els blanc-i-blaus han merescut clarament la victòria després d’una imponent segona meitat. No obstant això, malgrat els molts mèrits de l’Alcoyano, el marcador no es va moure (0-0) i els de Vicente Parras van penar la seua falta de punteria amb un empat que sap molt poc i que complica bastant la classificació per al play-off d’ascens. El millor l’actitud, l’orgull amb el qual van jugar tota la segona part i la derrota del Nàstic, que va perdre a casa davant l’Eivissa, que ja és campió. Diumenge que ve arriba el Barça B al *Collao.

Conscient que el Deportivo es jugava molt a Andorra, Vicente Parras va eixir amb tot, donant entrada a Jordán en el carril dret, Alberto Rubio i Ángel en les bandes, Mourad com a parella de Jona i Juanan per Jony Ñíguez per a formar tàndem amb Diakité en el mig centre. Un decàleg de bones intencions que no va ser suficient per a entrar amb bon peu a l’encontre. Potser pels nervis o per la necessitat de guanyar, la veritat és que els blanc-i-blaus es van veure superats per un Andorra que va rebregar com ningú ho havia fet fins ara, sotmetent als de Vicente Parras que per moments van estar a la vora del precipici.

Als sis minuts primer esglai, un error de Pablo Carbonell a punt va estar d’aprofitar-lo Saverio, que després de trepitjar àrea va buscar l’esquadra però allí estava José Juan, una altra vegada providencial. El gallec va tornar a ser protagonista set minuts després, ara a tret d’Héctor *Hevel. L’Alcoià estava jugant amb foc i va estar prop de cremar-se.

No obstant això, el rellotge va acabar sent el millor aliat dels blanc-i-blaus, que van acabar rearmant-se i donant senyals de vida. El Deportivo va avisar en una arribada de Juanan que va acabar amb un tret creuat a la dreta del meta Ratti. I cinc minuts després va vindre l’ocasió de Primi, que va acabar cabotejant fora, després d’una falta llançada per Jordán que va tocar Mourad però l’il·licità no va afinar bé la seua punteria marxant-se per damunt del travesser.

Dos avisos que van servir per a calmar un Andorra desbocat al principi però que va anar perdent manxa a mesura que anava avançant la primera meitat enfront d’un Esportiu que va acabar en l’àrea rival. L’arrancada de la segona part va ser tota una declaració d’intencions dels de Vicente Parras, amb Antón per Jordán i les ocasions d’Ángel i Mourad, a més de les dues targetes per a Antón i Primi per voler recuperar ràpid la pilota després de pressió i generar dubtes en un Andorra que s’estava veient superat.

A base de molt de caràcter i orgull semblava increïble que no arribara aqueix gol que estava mereixent el Deportivo. Només faltava aqueix punt d’encert perquè tot l’enorme esforç que s’estava fent no es quedara sense recompensa. Mourad ho va tornar a intentar, en el 78 va vindre l’ocasió de Juli que va ficar una bona pilota sobre l’àrea al qual Juanan no va arribar per molt poc i en aqueix intent per morir amb les botes posades, entrava a quatre del final Raíllo per Primi. Després van vindre els cinc minuts de temps afegit amb un Alcoyano bolcat enfront d’un Andorra que se li estava fent etern el final del partit.

Els blanc-i-blaus acaben la primera volta de la liguilla amb 2 de 9 punts possibles. Queden tres partits per davant, dels que dos seran en el Collao, el primer aquest diumenge a les 17 hores enfront del Barça B, que ha tornat a guanyar, derrotant 3-2 al Vila-real B. Per part seua, el Nàstic ha caigut 0-1 davant l’Eivissa, que ja és campió.

Fitxa tècnica:

Andorra: Ratti, Loureiro, Adri Vilanova, Aguado (67′ Iker Goujón), Martí Vila, Pau Martínez (67′ Rai Marchán), Riverola (77′ Bover), Marc Pedraza, Saverio (77′ David Martín), Héctor Hevel i Carlos Martínez (82′ Casadesús)
Alcoyano: José Juan, Jordán (46′ Antón), Raúl González, Primi (86′ Raíllo), Pablo Carbonell, Alberto Rubio (64′ Solbes), Diakité, Juanan, Ángel (71′ Ramón), Mourad i Jona (64′ Juli)
Árbitro: Latorre Gracia (Aragonés). Va amonestar al local Adri Vilanova i als visitants Juli i Raúl González.