Educació confirma per a abril el final de les obres del Bracal

L'Ajuntament planificarà en breu el trasllat des dels actuals barracons

Educació confirma per a abril
Víctor García durant la visita a les obres.

La Direcció General d’Infraestructures Educatives de la Generalitat Valenciana confirmava setmanes arrere que les obres de construcció del nou col·legi El Bracal de Muro estaran acabades a la fi del mes d’abril. El titular d’aquest departament autonòmic, Víctor García, va visitar les instal·lacions i va assenyalar a més que el mes de maig se signaria l’acta d’ocupació del col·legi per a iniciar seguidament el trasllat des dels barracons a les noves aules que ja són una realitat.

Des de l’Ajuntament de Muro manifestaven la seua satisfacció per aquest fet i assenyalaven que el següent pas serà preparar el trasllat al nou centre educatiu. En aquest sentit, l’alcalde advocava per iniciar en breu la planificació del trasllat del col·legi des dels barracons que han ocupat des de fa més d’una dècada fins a les dependències que estan a punt d’ultimar-se.

“Una vegada finalitzades les esmentades obres s’iniciaran els tràmits pertinents per a revisar el projecte. Després ens coordinarem totes les parts implicades de cara a traslladar el Bracal des dels barracons fins a l’edifici recentment construït. En aquestes reunions prèvies veurem si aquest procés el realitza el mateix Ajuntament o es contracta una empresa privada, però el que és clar és que el mateix Consistori serà qui es faça càrrec”, va dir Gabriel Tomás.

Indicar que el nou Bracal, que s’ha construït sobre una parcel·la de quasi 18.000 m², comptarà amb tres línies de Primària i un menjador per a 500 alumnes en dos torns i cuina pròpia. També comptarà amb una aula de música, una altra per a informàtica i un taller, així com una sala polivalent, una biblioteca i tres sales per a professorat.

A més, disposarà de dues pistes poliesportives, un hort escolar, una zona enjardinada i espais de joc diferenciats per als cicles d’Infantil i Primària. Totes les instal·lacions apostaran per la sostenibilitat i l’eficiència energètica tal com va informar en el seu moment la Conselleria d’Educació.

Send this to a friend