El Barranc de l’Encantada, l’escenari protagonista

Una dona d’aigua protagonitza el nou llibre de Jordi Raül Verdú Pons

El Barranc de l’Encantada, l’escenari protagonista
L’escriptor Jordi Raül Verdú Pons amb el seu nou llibre ‘L’Encantada’. | XAVI TEROL

Jordi Raül Verdú Pons, escriptor i mestre alcoià, ha presentat ‘L’Encantada’, una llegenda que viatja fins al Barranc de l’Encantada i que rescata la història d’una dona d’aigua que, amagada entre coves i salts d’aigua, encisa a tot aquell que ha tingut la sort de trobar-la. “Són éssers mitològics molt misteriosos que es poden vore la nit de Sant Joan”. No és la primera volta que aquest tipus d’ésser és el protagonista d’un llibre de Verdú. “A l’any 2009 vaig escriure ‘La font de Montalt’ que contava la llegenda d’una altra dona d’aigua que es va perdre per les aigües d’aquesta font fugint d’un monstre”, explica l’autor.

Amb aquesta nova publicació, l’autor alcoià continua treballant pel foment de la lectura en els més menuts i per donar valor als paratges que envolten la ciutat. Alguns dels seus títols com ‘Els fantasmes del Mas de Tetuan’, ‘El dinosaure del Menejador’ o aquest últim, evidencien que hi ha un clar component de defensa de la natura autòctona. “Com a aficionat al muntanyisme, veent les carències que hi ha en quant a aquest tipus d’informació en els llibres, era important que els xiquets conegueren el seu entorn més pròxim”.

Però aquesta voluntat per a acostar el coneixement al públic infantil no sols es demostra en el contingut, sinó també per les altres tasques que desenvolupa. Des de 1992, ha treballat en la recopilació de rondalles fins que en 2001 va nàixer ‘A la vora de la llar’, el primer recull de tots. Des d’aleshores no ha deixat de fer-ho, i en l’actualitat arriben a un total de 200 rondalles recopilades en 7 llibres diferents.

A més, també treballa com a adaptador de les rondalles d’Enric Valor. “Em vaig adonar que hi havia una necessitat d’adaptar les seues obres, perquè ell no mirava tant qui anava a ser el lector i de vegades la seua escriptura per a un lector de 9 anys era massa complexa”.

“AUTÈNTIQUES ESPONGES”
És evident que darrere del treball de Verdú, hi ha un passió cap al públic infantil. “Com a mestre que sóc, he estat treballant molts anys amb alumnes de 8 i 9 anys i són autèntiques esponges. I açò és molt important a l’hora d’inculcar-los valors”, expressa l’autor. També considera fonamental que visiten els escenaris dels seus llibres i “que vegen que a la lectura no ha de ser per què tot fantasia”. “Jo me’n vaig d’excursió moltes voltes amb ells i fem activitats in situ d’animació lectora per tal de que es qüestionen les coses, que tinguen ganes de conèixer paratges”.

De cara al futur més pròxim, en “mans dels il·lustradors” ja es troba el següent llibre que està previst que es publique en passar l’estiu, i la pròxima adaptació de “El robatori de Benimassot”.

Send this to a friend