El Campus d’Alcoi de la UPV dona la benvinguda a més de 700 nous estudiants

L'acte serveix per a explicar al nou alumnat el funcionament de la universitat

El Campus d'Alcoi de la UPV dona
La Jornada d’Acolliment va tindre lloc en el pavelló esportiu Georgina Blanes.

El Campus d’Alcoi de la UPV ha donat aquesta setmana la benvinguda als seus més de 700 nous alumnes abans que les classes comencen oficialment aquest dilluns. La Jornada d’Acolliment, duta a terme en el pavelló esportiu Georgina Blanes, va tindre lloc el dijous i serveix cada any per a explicar als estudiants el funcionament de la universitat, a més de per a conéixer les instal·lacions i els nombrosos serveis dels quals disposa.

Dels més de 700 alumnes, tan sols al voltant d’un centenar són d’Alcoi, per la qual cosa la gran majoria són de fora de la nostra ciutat: “talent que ve de fora”, va assenyalar el director del Campus, Pau Bernabeu, una cosa en la qual va coincidir a remarcar l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés: “més del 80% dels alumnes venen de fora, per tant, és un motor important per a la nostra ciutat. Ajuda tant en la revitalització del Centre d’Alcoi, d’edificis que s’estan fent per a acollir als estudiants, com per la part comercial i d’oci que donen. També en el que suposa de tot el talent que aporten i l’oportunitat que aquests joves descobrisquen la nostra ciutat”. En aquest sentit, el primer edil va remarcar la part vital que representa el Campus en la “estratègia de ciutat”.

Bernabeu va assenyalar, prèviament a l’acte, que “rebem als alumnes amb tota la il·lusió i continuem treballant perquè el Campus es consolide a la ciutat, així com el nombre d’estudiants”. El director també va fer referència al fet que el campus es troba enclavat en ple centre d’Alcoi, destacant la seua comoditat i proximitat amb dos parcs naturals. A més, la proximitat i proximitat entre professor i alumne és un altre punt a favor d’aquesta universitat.

En la Jornada d’Acolliment també va ser present el recentment nomenat vicerector d’Estudiants i Emprenedoria de la UPV, Alberto Conejero, que va parlar sobre la importància dels programes de tutorització perquè “permet relacionar-te amb persones que tenen altres punts de vista”. Va afegir que a través d’aquests els alumnes “poden resoldre qüestions acadèmiques o qualsevol dubte que tinguen”.

El Pla Integral d’Acompanyament a l’Estudiant (PIAE+) reafirma als estudiants com a objectiu essencial de la UPV, i vela per la seua formació integral, garantint l’excel·lència, l’abast del seu màxim potencial i la seua incorporació al mercat laboral.

Des del Campus d’Alcoi de la UPV remarquen que es tracta de “un pla concebut per a escoltar els estudiants i oferir-los un suport personalitzat i un acompanyament al llarg de la seua trajectòria universitària que impulse el seu rendiment acadèmic; reforce valors; estimule l’emprenedoria, la innovació i la transferència, i els dote de competències i destreses suficients per a perfilar un itinerari professional concorde als seus gustos i preferències i, també, a les demandes de la societat actual”.

Per part seua, el delegat d’Estudiants, Samuel Gil, va assegurar que la Jornada d’Acolliment “és un dels meus dies favorits” i sobre el Campus va dir que “aquesta universitat està plena d’oportunitats. Hi ha molts serveis, programes i activitats als quals els estudiants es poden acollir”. Va explicar que la Delegació d’Alumnes es troba a la Casa de l’Alumne, un espai que va canviar d’ubicació l’any passat i al qual poden acudir els estudiants.

Els grups de Generació Espontània també van mostrar en la Jornada d’Acolliment el seu potencial, i explicant als interessats en què consisteixen i les activitats que es realitzen en ells.

Send this to a friend