El Consell preveu una desescalada gradual a partir del 2 de març

Sanitat s'ha reunit aquesta setmana amb representants de l'hostaleria per a preparar el pla

Mesa de Diàleg amb el sector de l’hostaleria. | GENERALITAT VALENCIANA

El dimarts va entrar en vigor l’última pròrroga anunciada, fins al moment, per part de la Generalitat Valenciana de les mesures adoptades en la Comunitat per a frenar els contagis de la Covid-19 en el territori valencià. Aquestes restriccions estaran en vigor fins a l’1 de març, moment a partir del qual el Consell preveu una desescalada gradual amb l’objectiu d’evitar una quarta ona.

Cal recordar que actualment, les mesures que hi ha en vigor són: el tancament perimetral de la Comunitat i també de les localitats de més de 50.000 habitants els fins de setmanes i els dies festius, com és el cas d’Alcoi; la limitació de les trobades familiars en els habitatges al propi nucli de convivència; a dues persones si són espais públics, ja siga a l’aire lliure o tancats, i sempre que les dues persones pertanguen a grups bambolla diferents; el tancament de l’hostaleria a excepció del servei ‘delivery’ o recollida en local; el tancament dels comerços no essencials a les 18 hores; el tancament de les instal·lacions esportives; i el confinament nocturn entre les 22 i les 06 hores.

A més, des del propi Ajuntament d’Alcoi, ja es van prendre mesures a nivell local el passat 23 de desembre, com el tancament de parcs, jardins i parcs infantils, així com de biblioteques, espais expositius i culturals i la supressió de les activitats.

Des de la Generalitat s’apel·la a la cautela, en paraules de la pròpia consellera de Sanitat, Ana Barceló, qui ha format part aquesta setmana d’una Mesa de Diàleg amb el sector de l’hostaleria i de l’oci. “L’objectiu és poder obrir els locals d’hostaleria i oci amb total seguretat tant per als propis hostalers com per a la ciutadania”, ha assegurat Barceló.

GUANYAR DEMANA CAUTELA
En aquesta mateixa línia s’ha mostrat Guanyar Alcoi. El seu regidor, Pablo González, ha afirmat que “tota mesura de prudència en la desescalada per part del govern de Toni Francés tindrà el nostre suport”. Guanyar ha apel·lat a la “necessitat de mantindre la serenitat i ser extremadament cauts”.

ESPORT, ACTIVITAT ESSENCIAL
En l’àmbit esportiu, Barceló es va reunir el dijous amb el conseller d’Esport, Vicent Marzà per a “valorar i preparar un full de ruta per a la desescalada del sector esportiu valencià”.

En aquest aspecte, cal indicar que el Congrés dels Diputats ha aprovat aquesta setmana la declaració de l’esport com a activitat essencial, alguna cosa que ha sigut celebrat per aquest sector. Des del Consell COLEF (de l’Educació Física i Esportiva) han detallat que esperen que aquesta iniciativa “servisca perquè tant el Govern d’Espanya com els diferents governs autonòmics oferisquen alternatives al tancament d’instal·lacions”, ja que actualment els gimnasos romanen tancats a causa de les restriccions per la Covid-19.

Send this to a friend