El departament de Salut trasllada a conselleria les peticions de personal

Hui torna a haver-hi una reunió entre la Plataforma de Metges i representants de l'Ajuntament d'Alcoi

El departament de Salut trasllada a conselleria les peticions de personal
Alfredo Rizo és el portaveu de la Plataforma de Metges en defensa de la Sanitat Pública del departament d’Alcoi.

En l’anunci de la comissió que es crearà per a tractar de buscar solucions a la problemàtica del departament de Salut d’Alcoi, també es va comunicar que des del citat departament s’han traslladat les peticions de personal a la conselleria de Sanitat.

En aquest sentit, les sol·licituds són tant respecte a l’hospital Verge dels Lliris, com per a Atenció Primària. 

En aquest sentit, el gerent de l’àrea de Salut, Enrique Barbeito va avançar que “ens han garantit d’una certa forma que aquestes places estructurals a crear, es facen en una proporció molt alta per a nosaltres. Ens han dit que és una petició d’allò més realista”. Així, es preveu que hi haja una dotació econòmica en els pressupostos de la Generalitat, que puga ajudar a millorar l’actual situació.

Per part seua, el director mèdic d’Atenció Primària, Carlos Vilaplana, es va referir a les dificultats que s’han viscut en aquest servei a causa de la pandèmia, a més de les peticions que s’han comunicat a Sanitat. Així mateix, va avançar que “a partir de la setmana que ve –aquesta en la qual entrem hui–, tornarem quasi a la normalitat d’abans, de manera gradual”.

Les peticions són les següents:

  • Hospital Verge dels Lliris (places):4 medicina urgències; 3 anestèsia; 2 psicologia; 2 medicina interna; 2 pediatria; 1 anatomia patològica; 1 digestiu; 1 farmàcia hospitalària; 1 medicina rehabilitació; 1 salut pública; 1 pneumologia; 1 neurofisiologia clínica; 1 neurologia; 1 obstetrícia ginecologia; 1 reumatolog’a; 1 psiquiatria.
  • Atenció Primària: 20 places d’infermeria; 14 metges; 14 zeladors; 7 auxiliars administratius; 5 places de tècnics de cures auxiliars d’infermeria; 3 fisioterapeutes; 1 pediatre; 1 treballador social.

D’altra banda, hui tornarà a tindre lloc una reunió entre els facultatius, les direccions i representants de l’Ajuntament d’Alcoi, als qui se’ls entregarà un document en el qual es detallen els problemes que hi ha a l’Hospital d’Alcoi, catalogats com a urgents, a mitjà termini i a llarg termini, i per als quals demanen solucions amb més o menys immediatesa. El portaveu de la Plataforma de Metges, Alfredo Rizo, indica que en l’anterior reunió mantinguda fa algunes setmanes, tant l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, com la regidora de Salut Pública, Teresa Sanjuán, els van demanar que explicaren detalladament quins eren els problemes existents a l’Hospital d’Alcoi.

Send this to a friend