El Deportivo reina en la bogeria

Raíllo marca de penal el gol de la victòria en el descompte després que La Nucia remuntara un 2-0 en contra en vint minuts

Pablo Carbonell ha sigut un dels jugadors de l’onze inicial.

Un Alcoyano que se situa en una posició envejable mancant quatre jornades, ha aconseguit regnar en la bogeria després de marcar Raíllo de penal el gol de la victòria quan s’estava jugant el temps de descompte. Com s’esperava que enfronte va estar La Nucia que va vindre al Collao a cremar les seues naus i esgotar les seues possibilitats d’acabar entre els tres primers. Els de César Ferrando van arribar a remuntar un 2-0 en contra després dels punts de José Solbes i Jona però van acabar sucumbint davant un genial Antón, autor de la jugada decisiva del xoc, en traure petroli d’una pilota que es perdia per la línia de fons, provocant el penal que ha acabat en una victòria que fa gust de glòria.

L’ombra de les dues últimes derrotes es va deixar notar al principi en un onze que presentava fins a sis novetats, unes obligades i altres en les quals Vicente Parras ha volgut donar un altre aire a l’equip, destacant el debut del central Cano o la primera titularitat en molt de temps de Diakité més els retorns de José Solbes, Ramón, Ángel i Mourad.

El partit ha començat intens, amb La Nucia molt incisiu obligant al Deportivo a cedir terreny, fins al punt de concedir dos córners consecutius encara que els blanc-i-blaus no han desaprofitat l’oportunitat d’explorar les vergonyes dels de César Ferrando en la primera oportunitat que han tingut concedint La Nucia un gol inexplicable a hores d’ara de la competició.

Córner a favor de l’Alcoyano després d’una ocasió de Mourad, moviment dels dos equips al primer pal deixant ‘desguarnecido’ el segon per on ha aparegut José Solbes per a espentar la pilota a plaer, en una acció molt similar al gol que va anotar el central de Cocentaina en l’eliminatòria de Copa contra el Real Madrid i que va donar lloc a la pròrroga i més tard el passe a la següent ronda amb la celebrada diana de Juanan.

L’avantatge ha permés al Deportivo tindre la tranquil·litat que li havia faltat en els primers minuts, ajustar les marques i desplegar-se amb major atreviment. Això sí, els blanc-i-blaus no trobaven la pausa que permet estar amb el marcador a favor, encara que en cada arribada creava molt de perill, com en l’acció protagonitzada per Ramón en el 37, després d’una prolongació de Mourad, el de Sabiñánigo després de trepitjar àrea ha disparat i Nefatí ha salvat a La Nucia d’encaixar el segon tirant-se al sòl sobre la mateixa línia de gol.

En l’arrancada de la segona part La Nucia ha buscat esmenar el seu fluix final del primer període llançant-se a l’atac sense complexos. Primer Javi Hermosa, després Hermosa i més tard Torner han posat contra les cordes als blanc-i-blaus, que han tornat a ensenyar les dents en una acció d’Ángel en la qual ha volgut sorprendre el meta Fornés, encara que quan més a prop ha estat La Nucia del gol ha sigut en un tret d’Agüero amb ‘paradón’ inclòs de José Juan en el 55.

Quan més semblava que La Nucia tenia controlat el partit, ha vingut el segon del Deportivo en un altre error imperdonable visitant, en aquest cas del seu porter Fornés que ha deixat botar la pilota, circumstància que ha aprofitat Jona per a tocar de cap i marcar a porteria buida. El 2-0 ha sigut l’espurna que ha encés definitivament la flama de la remuntada per als de César Ferrando, que en menys de vint minuts han aconseguit dos gols, el primer d’Agüero després d’aprofitar un rebutge després d’una altra gran parada de José Juan.

Tres minuts més tard, amb La Nucia tractant de cremar totes les seues naus, Javi Cabezas ha disparat ajustat i la pilota ha eixit fregant el pal esquerre de la porteria de José Juan. Amb el Deportivo a la vora d’un atac de nervis, ha vingut la igualada després d’una caiguda de Tavares, el col·legiat no ha dubtat i el penal l’ha transformat Fofo.

Quedava el millor amb el partit en el descompte, Antón ha protagonitzat un ‘jugadón’, ha tret petroli d’una pilota que es perdia per la línia de fons, Tavares li ha derrocat i el penal l’ha transformat Raíllo, culminant així un duel que ha sigut una autèntica bogeria i que situa als blanc-i-blaus en una posició envejable. Amb aquesta increïble victòria, l’Alcoyano reafirma la seua segona plaça amb un punt d’avantatge sobre l’Hèrcules i tres del Vila-real B. La lliga es deté el pròxim cap de setmana, en el qual no hi haurà jornada, per a dins de dues setmanes tornar a jugar com a local contra el Peña Deportiva.

Fitxa tècnica:

• Alcoyano: José Juan, Jordán, José Solbes, Cano, Pablo Carbonell, Ramón (73′ Omar Ramos), Diakité, Juanan, Ángel (81′ Antón), Mourad (67′ Jony Ñíguez) i Jona (73′ Raíllo)
  • La Nucia: Fornés, Óscar Prats, Neftalí, Torner (82′ Lama), Hermosa, Javi Cabezas, Miñano, Pina (62′ Fofo), Tavares, Agüero, Morgado i Tavares.

Àrbitre: Cambronero González (Castellà-Manxec). Va amonestar als locals Mourad i als visitants Hermosa, Neftalí i Morgado.

Els gols:
1-0 (min. 17) José Solbes; 2-0 (min. 65) Jona; 2-1 (min. 70) Agüero; 2-2 (min. 83) Fofo, de penal; 3-2 (min. 91) Raíllo, de penal