El Diluvi, un referent de la música en valencià

Trau a la llum tres cançons molt especials i ara, encaren un estiu amb concerts i presents a diferents festivals

un referent de la música en valencià
El Diluvi està integrat per Andreu Ferre (baix), Lluc Llorens (acordió diatònic i veus), Flora Sempere (veu i bandúrria), Txus Rodríguez (guitarra), David Payà (veu i violí) i Dani Garcia (bateria).

El Diluvi és un d’eixos grups referents de la música en valencià. Sempre estan treballant per a traure a la llum nous temes i sorprendre al seu públic. Durant aquest 2023 han sigut tres els temes que han llançat: ‘A fer la mà’, ‘Espere’ i ‘Terra que no oblida’.

El primer d’aquests temes es va poder escoltar al mes de febrer, i es va poder sentir com el grup de Castalla – format amb gent de l’Alcoià– va jugar amb la música electrònica i el pop per a fer ballar a tot el món. “A fer la mà no vol ser una crítica cap a ningú, sinó un trencament amb un magteix i amb una forma de viure, una manera d’enviar-ho tot ben lluny i tornar a començar, resumida amb una expressió tan valenciana com aquesta, que també significa simplement distància, però deixarem que cadascú ho interprete com vulga i la faça seua”, van explicar els membres de la banda.

Sols un mes més tard, el grup va llançar una cançó que va comptar amb la col·laboració d’altre “dels grans”: La Fúmiga. ‘Espere’, és un tema que ens parla de les separacions, de les relacions actuals, i com a vegades acaben els camins personals prenen rumbs diferents: “Ni totes les relacions actuals són tòxiques ni tots els finals són infeliços, aprendre a deixar anar sense rancúnies és un deure que tenim per millorar les nostres relacions humanes des del respecte i la responsabilitat, no totes les persones ens podem permetre el luxe de fer com Shakira i Piqué”, assenyalen els components de El Diluvi, que a més, comenten sobre la col·laboració que: “Hem convidat a Àrtur i Beteta de La Fúmiga, que aporten frescor i jovialitat, a la vegada que donen sentit a aquesta conversa intensa de parella. Som amics i companys d’escenaris des de fa anys, hem fet carrera junts i hem compartit sinergies des de l’inici de la banda ja amb el tema ‘Mediterrània’, tenia tot un sentit comptar amb ells i era una proposta divertida que van acceptar de seguida”.

Finalment, la tercera cançó ha sigut un encàrrec molt especial que ha rebut el grup. ‘Terra que no oblida’ està sent la banda sonora de les Trobades d’Escoles en Valencià, que enguany ha tingut com a seu de la comarca de l’Alcoià a Alcoi. En aquesta cançó, fa referència a la reivindicació d’aquesta edició de les trobades, ‘recuperem el verd’, i vol fer que la societat s’adone del mal que li estem fent a la natura. També està molt present la figura de Carme Miquel, escriptora valenciana a la qual s’ha ret homenatge en aquest esdeviment organitzat per l’Escola Valenciana.

Al llarg de l’any El Diluvi continuarà sorprenent al seu públic amb nous temes, però a hores d’ara no sabem quan eixirà una nova cançó. Mentrestant els seus fans podran gaudir de la seua música als diferents concerts i festivals, com per exemple el Rabolagartija, que se celebrarà al mes d’agost en Villena.

Send this to a friend