El dimecres entrarà en marxa el servei d’autobús a les vesprades al poliesportiu

De dilluns a divendres, com una prova pilot de cara a la renovació del contracte de transport públic

El dimecres entrarà en marxa el servei d'autobús a les vesprades al poliesportiu
L’autobús arribarà fins al poliesportiu municipal Francisco Laporta. | ARXIU

Aquest dimecres 1 de febrer entrarà en funcionament el servei d’autobús al poliesportiu municipal a les vesprades entre setmana a manera de prova, de cara a la possible incorporació d’aquesta mesura al nou contracte de transport urbà si s’obtenen bons resultats durant aquests mesos.

Recordar que aquesta proposta va ser la més votada dels pressupostos participatius de 2020, però, segons s’indica des de l’Ajuntament d’Alcoi “a causa de la pandèmia i les posteriors mesures que van provocar la reducció d’entrenaments, no es durà a terme fins enguany”.

Precisament gràcies a formar part dels pressupostos participatius aquest servei serà gratuït fins a juny, que és quan finalitza la temporada.

El servei tindrà dues línies diferenciades. La primera recorrerà Santa Rosa, Batoi i una part de l’Eixample, amb una freqüència de 30 minuts, l’eixida serà a les 15’30 hores des de la plaça Miguel Hernández, d’allí pujarà a Batoi on hi haurà una parada al carrer Banyeres, 2, la següent parada serà en Santa Rosa, 52, –just abans del pont Fernando Reig– i arribarà al poliesportiu a les 15’45 hores. L’autobús seguirà amb el recorregut parant en el passeig Cervantes i Espronceda, 2, abans tornar a la plaça Miguel Hernández. L’últim autobús eixirà del poliesportiu a les 21’15 hores.

Quant a l’altra línia cobrirà Zona Nord, Eixample, Centre i Zona Alta amb una freqüència de 45 minuts entre cada autobús. El primer eixirà a les 15’25 hores de l’Avinguda Hispanitat 39, i anirà cap al poliesportiu on arribarà a les 15’45 hores, tenint les següents parades: Mestre Laporta (Aules Verds); Na Saurina d’Entença 69; Sant Tomàs, 15; plaça Ramón y Cajal i El Camí, 68. En direcció de tornada passarà al carrer Cavaller Merita, al costat del parc; Sant Nicolau, 65; plaça d’Espanya; Pont de Sant Jordi, 6; Albereda Camilo Sesto, 86 i Cotes Baixes Carrer B, fins a tornar a l’Avinguda Hispanitat. L’últim viatge eixirà del poliesportiu a les 21 hores.

Les freqüències han sigut calculades pel personal tècnic de Mobilitat tenint en compte diferents factors per a evitar els possibles retards.

El consistori recorda que recentment representants i personal tècnic de les regidories d’Esports, Democràcia Participativa i Mobilitat van mantindre una reunió amb els clubs esportius de la ciutat en la qual van mostrar la seua conformitat amb les línies i van proposar el canvi d’una parada, en concret la del pont Fernando Reig, que s’ha disposat tal com van sol·licitar.

Send this to a friend