El ex-professional Víctor Martínez, guanyador del Sant Jordi de ciclisme

El millor alcoià en la meta de la Font Roja era Álex Sempere

El ex-professional Víctor Martínez, guanyador del Sant Jordi de ciclisme
Víctor Martínez alça els braços com a guanyador a la Font Roja. Foto: Ciclisme Llevant.

L’ex-professional Víctor Martínez (Benicarló UC) va ser el més fort en la dura ascensió a la Font Roja i es va emportar per un segon la victòria en el 67 Trofeu Sant Jordi-Santiago Blanquer.

No obstant això, el ciclista de Benlloch no va poder emportar-se el triomf en la primera edició de la Challenge Alacant Interior, que va caure en mans de Tomás Miralles, qui va estar lluitant per la victòria a la Font Roja fins als últims metres.

L’etapa reina d’aquesta Challenge -ahir es va disputar a Tibi la primera de les dues carreres puntuables sobre un circuit que també va passar per Castalla i Ibi- va començar a dilucidar-se ja en els primers exigents quilòmetres, i és que molt prompte es formava un tall molt nombrós del qual acabarien eixint els noms propis del dia.

L’alt de les Revoltes, un dels més durs del dia, acabaria per seleccionar l’escapada, deixant al capdavant a quatre ciclistes de molt de nivell. Aquest quartet el conformaven Víctor Castellano (Arabay Cycling Friendly Balears), Simone Sanò (Dron Hopper-GSport), Tomás Miralles (Equip Essax) i el citat Víctor Martínez, l’enteniment del qual era perfecte per a arribar a les faldes de l’últim escull del dia, l’ascensió al Santuari de la Font Roja, amb quasi 2 minuts d’avantatge sobre el grup principal.

Els quatre ciclistes arribaven junts als dos últims quilòmetres, amb les majors pendents de l’escalada, i ací es produïen els atacs, sent el més fort Martínez, que dins de l’últim quilòmetre es desembarassava dels seus adversaris per a alçar els braços amb suficient marge d’assaborir el triomf.

Després d’ell, a  sis segons travessava la línia d’arribada Miralles, amb la satisfacció de coronar-se en la general d’aquesta Challenge Alacant Interior. Completava el podio del dia Castellano.

A Tomás Miralles li van acompanyar en el podi de la primera edició de la Challenge Alacant Interior,  Simone Sanò i Daniel Joseph (Cicles Oleka). El millor sub-23 va ser David González (Bicicletes Rodríguez-Extremadura), cinqué en el còmput global.

Quant a la participació local, el millor alcoià en la meta de la Font Roja era Álex Sempere, en el 21er lloc, entrant a 4’10” del guanyador. Per part seua, Javier Chacón, que va acabar 16er a 3’02”, va ser el millor classificat de l’equip alcoià Brocar Alé.

Send this to a friend