El Francisco Laporta llueix múscul

Dues obres d'envergadura a punt de la seua inauguració marquen l'inici de la nova temporada

cubrimiento de la pista exterior
Vista general de l’obra del cobriment de la pista exterior

Amb el poliesportiu Francisco Laporta a ple rendiment després de les vacances, encara que amb les limitacions lògiques derivades de la nova normalitat, el nou curs esportiu ve acompanyat de la transformació més gran en molt de temps de la principal instal·lació esportiva de la ciutat.

Mentre que l’activitat esportiva patia una frenada en sec amb la crisi sanitària, suspenent totes les competicions quan anaven a entrar en la seua fase decisiva, el soroll de màquines venia a pal·liar el fred silenci que acompanyaven unes instal·lacions que en altres circumstàncies estarien de gom a gom i amb la bullícia que normalment acompanya la recta final dels campionats.

Dos vells projectes, el cobriment de la pista exterior i dotar d’un quart camp de futbol de gespa artificial, anaven avançant aliens als problemes de salut generats per la crisi sanitària. El començament de l’estiu va suposar l’impuls de totes dues obres que actualment es troben en la seua recta final.

Es tracta de dos projectes que per la seua envergadura canviaran significativament el semblant d’una instal·lació a la qual no s’ha deixat de llavar la cara amb obres menors o de manteniment, però que feia temps venia demandant una intervenció major que li permetera exhibir múscul. Aqueix moment va arribar amb la posada en marxa d’aquests dos projectes, que a més de canviar la seua fisonomia, amb una imatge més moderna, la construcció de totes dues instal·lacions vindrà a agilitar i millorar la pràctica esportiva en un dels emblemes de l’esport local.

El cobriment de la pista exterior del Francisco Laporta era una obra tan necessària com arriscada, que ha estat molt prop de quedar-se en el tinter, ja que fins al tercer intent no es va aconseguir desbloquejar el projecte i procedir a la seua licitació. La seua complexitat radicava a treballar sobre la superfície en la qual anava a descansar damunt de la coberta del pis inferior del pavelló Mutualitat de Llevant. Calia calcular bé que els pesats quatre pilars de ciment que anaven a sostenir la nova coberta metàl·lica disposaren de bons fonaments per a no comprometre la viabilitat de la nova instal·lació. Un procés que va trobar una sèrie de dificultats que van vindre a retardar l’execució de l’obra i que dependències com la sala de tenis de taula, el tatami d’arts marcials i les pistes d’esquaix quedaren inutilitzades des de principi d’any.

La nova instal·lació tindrà un galibe de 5 metres i permetrà descongestionar els dos pavellons tant a l’hora de realitzar entrenaments com de jugar partits o disputar competicions, però sobretot la pista no quedarà inutilitzada en cas de pluja.

cubrimiento de la pista exterior
Detall frontal de les obres en la pista exterior

Els assidus al poliesportiu Francisco Laporta han pogut veure l’important avanç que ha experimentat l’obra en les últimes setmanes i la magnitud que acabarà tenint. “Es tractava d’una obra molt complexa, que ha anat superant diferents dificultats durant el procés de treballs, però que en breu termini estarà acabada”, ha explicat el regidor Miguel Juan Reig, qui no va requerir data de finalització, encara que espera que el mes de novembre, coincidint amb la finalització del contracte, puga estar acabada. Els esports més beneficiats seran el patinatge i les categories inferiors de l’hoquei.

Si el soroll de les màquines treballant han sigut la banda sonora d’aquells esportistes que s’acostaven a l’entrada del Francisco Laporta, en la seua part superior, la qual cosa fins fa poc era la pista d’aeromodelisme i una part de l’arbratge de la denominada pista de ColaCao, ara aflora, amb tota la seua esplendor, un camp de futbol artificial, el quart d’aquesta instal·lació, en el que s’ha denominat l’ampliació del poliesportiu.

Aquesta obra no s’ha vist embolicada en els inconvenients que han acompanyat el cobriment de la pista exterior, la qual cosa ha permés que el projecte avançara dins dels terminis previstos i només mancada un últim tràmit, la licitació necessària per a la ubicació d’un edifici a base de mòduls prefabricats d’últimes tecnologies que acolliran quatre vestuaris per a jugadors, un d’àrbitres, un magatzem i serveis tant per a esportistes com un públic. “L’obra està molt avançada i tot apunta al fet que abans de final d’any puga començar a ser utilitzada. Guanyarem un camp municipal més per a acollir entrenaments i partits”, ha explicat Miguel Juan Reig.

nuevo campo de fútbol
Aspecte que presenta el nou camp de futbol de gespa artificial, el quart que comptarà el poliesportiu Francisco Laporta | Xavi Terol

MÉS D’UN MILIÓ D’EUROS
El desemborsament per tots dos projectes supera el milió d’euros. La despesa pel camp de futbol de gespa artificial s’eleva als 800.000 euros, diners al qual caldria sumar 160.000 euros pels vestuaris, mentre que en el cobriment de la pista exterior el desemborsament ha estat entorn dels 250.000 euros.

Send this to a friend