El GARA celebra el Dia contra les drogues amb una xerrada sobre cànnabis terapèutic

La sala Àgora acollirà la xerrada que imparteix Manuel Isorna, psicòleg i professor de la Universitat de Vigo

GARA celebra el Dia contra les drogues
Una activitat del GARA organitzada a l’Ágora.

El Grup d’Alcohòlics Rehabilitats d’Alcoi (GARA), amb el suport de la Unitat de Prevenció en Conductes Addictives de l’Ajuntament d’Alcoi, ha organitzat aquest 23 de juny a les 19 hores, una xerrada amb motiu de la celebració el pròxim 26 de juny del Dia Mundial contra l’ús indegut i tràfic il·lícit de drogues. L’activitat s’emmarca també en la celebració del 50 aniversari de l’entitat.

La sala Àgora serà l’espai que acollirà la xerrada que imparteix Manuel Isorna, psicòleg i professor de la Universitat de Vigo. Ha dedicat gran part de la seua tasca professional a la prevenció i especialment a conèixer de prop el funcionament de la indústria del cànnabis.

Isorna parlarà des de l’evidència científica actual dels riscos de la substancia i de com la potent indústria pretén minimitzar els riscos i fomentar la legalització mitjançant l’ús terapèutic de la substància.

“Al GARA també veiem pacients amb problemes d’addicció al cànnabis, i la realitat és que quant abans s’acomença a consumir, hi ha un major risc de desenvolupar problemes de salut mental com psicosis o esquizofrènia. El cànnabis no és innocu i no es pot parlar de que fumar-se un porro siga terapèutic perquè la substància fumada en format cigarret, conté més de 400 components, entre ells el THC, que és el que té potencial addictiu. Estem a favor de la investigació i de que s’estudie quins són els components que de forma aïllada funcionen i en quines malalties concretes o en quines dolències”, afirma Paco Pascual, metge de l’entitat i de la Unitat de Conductes Addictives, i afegeix: “però també volem que la població conega els interessos que hi ha ocults darrere de tota una indústria que mou a l’any milers i milers d’euros i que no té ningún respecte per la salut de la població”. Este és precisament l’objectiu de l’activitat organitzada.

Aquesta és l’última activitat prèvia a les vacances d’estiu. Al setembre hi ha previsió de realitzar una xerrada sobre el consum d’alcohol durant l’embaràs, a l’octubre una sobre consum de tabac, i al novembre, diverses activitats, entre elles teatre, i la presència de la famosa Sofia Cristo, que vindrà a narrar el seu testimoni de rehabilitació amb motiu del Dia Sense Alcohol.

Send this to a friend