“El nostre èxit està en el treball”

Ricardo Rey, entrenador d'un invicte i líder Mútua Llevant NB Alcoi

“El nostre èxit està en el treball”
El gallec Ricardo Rey, en l’últim partit disputat pel seu equip com a local. Foto: Lucio Abad.

El Mútua Levante NB Alcoi està sent la sensació de l’inici de lliga en la Primera Divisió, màxima categoria del bàsquet masculí autonòmic. Marxa invicte amb ple de victòries després de sis jornades. Al capdavant de la seua banqueta se situa Ricardo Rey, un gallec nascut a Santiago però que ha desenvolupat gran part de la seua carrera com a entrenador en el Tres Cantos madrileny, on era director esportiu i entrenador.

“Volia donar un canvi en la meua vida i eixir de la meua zona de confort per a continuar creixent a nivell personal i de pas tractar d’aportar el meu granet d’arena com a entrenador. Coneixia a Lliris Rovira d’haver coincidit en diversos cursos i la proposta del NB Alcoi era una de les quals tenia sobre la taula. Em va semblar un projecte interessant i estic molt content d’haver fet aquest pas”, raona Ricardo Rey, que en la seua primera experiència en el bàsquet valencià té al seu equip líder.

“Sí que és veritat –afig– que fa uns anys el bàsquet valencià estava un escaló per davall del madrileny, català i andalús, però d’algun temps ençà els equips de la Comunitat Valenciana sempre són aspirants a medalla en el bàsquet formatiu. És senyal que està creixent i es treballa molt bé des de la base. Personalment no he notat molta diferència. Potser el madrileny és un poc més físic però m’he trobat molt bons equips ací, fruit del treball que es fa”, subratlla.

El lideratge del seu equip en Primera Divisió considera que s’assentisca en el treball de preparació que va començar en pretemporada. “Crec que és una de les claus d’aquest bon inici. Al meu costat tinc un equip estupend, començant per Pau Agulló en la preparació física i també està Vanessa Gisbert, que fa de delegada i de *fisio. Tractem de dedicar-li moltes hores per a traure el màxim rendiment. A poc a poc s’estan definint els rols de l’equips i els jugadors es van amoldar a la meua idea de joc. Veig molta il·lusió, tot l’equip està molt ficat i els agrada fer moltes coses junts fora de les pistes, que després es transmet en una actitud molt solidària en els partits”, argumenta.

Una jornada més, i van sis, el Mútua Levante NB Alcoi encapçala la classificació de la Primera Divisió masculina després de guanyar el dissabte a casa del CB Oliva per 56-63. “No hem d’oblidar-nos d’on venim. La temporada passada l’equip també va tindre un brillant inici de lliga, segons em compten, i després la caiguda va ser espectacular. L’objectiu torna a ser la permanència. Cal no oblidar que a l’estiu vam perdre a dos jugadors molt importants per a nosaltres, encara que després ha arribat Carlos Pérez, jugador amb experiència en *EBA, que ens està ajudant molt”, recalca el gallec.

No obstant això, el bon inici de lliga han disparat les il·lusions en tots els estaments del club a l’hora de mirar més enllà de la permanència. “El nostre èxit actual està en el treball que estem fent. És una cosa de la qual no hem de desviar-nos. És clar que a tots ens fa il·lusió que l’equip seguisca ací i que aconseguisca classificar-se per al play-off d’ascens, però la temporada és molt llarga i només cal recordar el que va succeir la passada temporada”, indica.

Si l’equip segueix en la línia actual de creixement, el Mútua Levante NB Alcoi és un ferm candidat a acabar sent un dels huit equips que jugaran les eliminatòries que decidiran els quatre clubs que disputaran la Final Four d’ascens a Lliga EBA, quarta categoria del bàsquet nacional. “El club mai s’ha classificat per a un play-off i seria molt il·lusionant poder-lo aconseguir aquesta temporada”, admet Ricardo Rey.

Send this to a friend