El Ple aprova el repartiment d’assessors amb el vot en contra del PP

També s'ha acordat que les sessions ordinàries es mantindran cada primer divendres de mes

El Ple aprova el repartiment d'assessors
La corporació votant la urgència del Ple d’aquest dijous.

El Ple municipal d’Alcoi ha donat llum verda aquest dijous a diverses qüestions que quedaven encara pendents, després de la constitució del nou Ajuntament i la presa de possessió dels regidors electes, dissabte passat. Entre aquestes qüestions, s’ha aprovat el repartiment d’assessors o personal eventual de confiança, com es denomina a aquests treballadors dependents dels grups polítics amb representació municipal: 12 en total.

La distribució ha quedat de la següent manera: sis assessors corresponen a l’alcaldia (quatre del PSOE i dos de Compromís), a més d’un o una cap de gabinet. A això se li afig un secretari per cada grup, amb un total de cinc. El PP ha votat en contra d’aquesta repartició, mentre que la resta departits, inclosos Guanyar i Vox, han recolzat la proposta plantejada pel govern de coalició de PSOE i Compromís.

La sessió plenària, que s’ha celebrat amb caràcter d’urgència però de forma «justificada», en paraules de l’alcalde Toni Francés, de cara a la posada en marxa «de l’organització de l’Ajuntament al més prompte possible», ha sigut la primera de la nova legislatura. En ella s’ha acordat, a més, que els plens ordinaris continuen celebrant-se cada primer divendres de mes, en horari de matí, si bé a proposta de Guanyar s’estudiarà si el ROM (Reglament Orgànic Municipal) permet traslladar la sessió a la vesprada de manera excepcional i puntual.

Finalment, s’ha aprovat també la delegació de competències dels regidors del bipartit, la constitució de cinc comissions municipals, el nomenament de sis tinents d’alcalde (quatre del PSOE i dos de Compromís), així com el règim de retribucions del personal polític de l’Ajuntament, que pròximament serà publicat per a poder ser consultat per la ciutadania.

Send this to a friend