El PP insisteix en la falta de transparència del consistori alcoià

Sobre la base de l'informe anual del Síndic, que recull el conflicte plantejat pels populars entorn de l'accés al registre

Insisteix en la falta de transparència
El portaveu popular Quique Ruiz, durant la seua intervenció en un ple municipal. ARXIU

Segons ha donat a conéixer el PP, el Síndic de Greuges ha destacat en el seu informe de 2021 la falta de transparència de l’Ajuntament d’Alcoi. El PP insisteix, tal com ja denunciara temps arrere, que el defensor del poble valencià ressalta, en aquest cas en la seua memòria anual, la negativa de l’Ajuntament a acceptar les seues recomanacions per a facilitar l’accés dels regidors de l’oposició a la informació continguda en el registre municipal.

Entre els ajuntaments assenyalats pel Síndic estaca el d’Alcoi arran de la queixa presentada pel Partit Popular. El seu portaveu, Quique Ruiz, considera “vergonyós que després de quatre resolucions del Síndic l’oposició seguisca sense tindre accés a la informació del registre”. Cal recordar sobre aquest tema que el govern municipal es defensa assegurant que en aquest tema actua avalat per l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, el màxim òrgan en aquesta matèria.

El Síndic mostra la seua preocupació per les “traves o noses amb què s’intenta limitar la labor dels càrrecs públics que formen part dels grups de l’oposició” i qualifica aquestes pràctiques com a “greus atemptats al dret de participació política”, assenyala el portaveu dels populars.

Send this to a friend