El PP planteja una baixada de l’IBI progressiva si governa

El candidat Carlos Pastor ha donat a conéixer la seua proposta fiscal de cara a les eleccions

El PP planteja una baixada de l'IBI progressiva si governa
Santiago Carbonell i Carlos Pastor.

El candidat popular a l’alcaldia d’Alcoi, Carlos Pastor, ha presentat la seua proposta fiscal per a aquesta ciutat, situada en el marc de la reforma que està plantejant Carlos Mazón, aspirant a la Generalitat, en clau autonòmica. Es tracta d’una proposta dividida en tres eixos –reducció d’impostos, bonificacions fiscals i eliminació de la taxa de clavegueram– i que busca minorar una pressió fiscal que Pastor qualifica com a “insuportable”.

En el primer, anuncia la reducció progressiva de l’Impost de Béns immobles (IBI), ja que segons Pastor, Alcoi compta amb un dels més cars d’Espanya. Sobre aquest tema, cal assenyalar que l’IBI es calcula partint de la base del valor cadastral de l’immoble i sobre ella s’aplica un coeficient decidit per cada Ajuntament, que oscil·la entre el 0,4% i el 1,3%.

En el cas d’Alcoi, el gravamen és de l’1%, un percentatge que solament superen dos municipis de més de 50.000 habitants, Reus (1,04%), a Tarragona, i Elda (1,03%).

“Volem que els diners es quede en la butxaca dels alcoians, per a consumir més”, afirma el candidat popular, que anuncia també l’eliminació de la nova taxa de clavegueram –uns 10 euros anuals– en cas d’aconseguir el govern d’Alcoi.

Una altra proposta és una bonificació en l’IBI en locals i l’ICIO (Impost de Construccions) per a afavorir la implantació de comerç o hostaleria en el Centre de la ciutat, amb l’objectiu de “dinamitzar el sector industrial i comercial”, ressalta.

PROPOSTA AUTONÒMICA
D’altra banda, de la mà del diputat en Les Corts Fernando Pastor, el PP ha desgranat les claus de la reforma fiscal de Mazón per a la Comunitat Valenciana, una reforma que proposa una “rebaixa general” de l’IRPF, assenyala el diputat. A més, suprimirien l’impost de patrimoni, bonificarien al 99% el de donacions, mentre que el de transmissions patrimonials, ho harmonitzarien sobre la base de les rendes.

NOMENAMENT DE CARBONELL
En un altre ordre de coses, el Partit Popular d’Alcoi ha nomenat a Santiago Carbonell com a portaveu del comité de campanya de cara a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig, incorporant-se així a l’equip de l’alcaldable Carlos Pastor.

Carbonell, de 35 anys, forma part del PP des de l’any 2007, ostentant diversos càrrecs dins del propi partit, com a sotssecretari provincial de Noves Generacions de l’àrea d’educació. La seua implicació en el partit també li va portar a ser coordinador de comunicació del PP d’Alcoi.

A nivell professional, destacar que és tècnic superior de màrqueting i empresari amb més de 13 anys d’experiència en el sector immobiliari, així com fundador de Jovempa Alcoi, que després es va acabar transformant en la Federació d’Associacions de Joves Empresaris de la Província d’Alacant.

Send this to a friend