El ritme de pujada dels casos actius comença a minorar

Aquesta setmana s'han notificat dues defuncions i ha incrementat la xifra d'hospitalitzacions, amb 42 pacients ingressats

Els contagis comencen a minorar
L’Hospital d’Alcoi està destinant actualment dues unitats d’infermeria als casos de Covid-19. XAVI TEROL

Malgrat que la incidència de Covid-19 continua augmentant en el departament de Salut, registrant-se un nou rècord amb una incidència de 4932 casos per cada 100.000 habitants en l’actualització d’ahir, el ritme de pujada dels casos actius està començant a atenuar-se: la setmana passada va haver-hi 3553 actius més en la zona, en aquesta setmana, eixe increment és de 245 casos.

Així mateix, en les dues actualitzacions d’aquesta setmana, Sanitat ha notificat dues defuncions per aquesta causa, un a Alcoi i un altre en Banyeres. Així, des de l’inici d’aquesta situació, en l’àrea hi ha hagut 435 morts per Covid, 238 d’elles a la nostra ciutat.

HOSPITALITZACIONS
Respecte a les hospitalitzacions per Covid-19, fonts sanitàries del departament de Salut indiquen que a dia d’ahir hi havia 42 pacients ingressats, 41 d’ells en planta i 1 en l’UCI de l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi. Aquesta xifra suposa un increment tant respecte a la setmana passada com a l’inici d’aquesta, quan el dimarts aquesta dada era de 27 pacients en planta.

En aquest sentit, assenyalar que, de moment es continuen destinant dues unitats d’infermeria del citat hospital a la Covid-19, mentre que tres dels pacients que estan en planta són xiquets, que de moment, estan en la planta de pediatria i no presenten símptomes de gravetat, segons la informació facilitada.

Així, de moment, la pressió hospitalària per aquesta causa no és elevada i se segueix a l’espera de com evolucione la xifra d’hospitalitzacions per a adaptar nous espais o no.

Send this to a friend