El sindicat mèdic, insatisfet amb l’acord aconseguit amb Sanitat

La setmana passada va haver-hi una vaga de metges a la Comunitat Valenciana

Adjudicada la reforma de pediatria de La Fàbrica
Exterior del centre de salut La Fàbrica. | ARXIU

La setmana passada es va viure una vaga de metges a la Comunitat Valenciana, la primera en 20 anys, convocada pel Sindicat Mèdic (CESMCV), i que té com a propòsit millorar les condicions laborals dels professionals sanitaris, segons s’ha indicat.

Després d’aquests aturs, seguits en diferents punts del territori valencià, entre ells Alcoi, amb l’eixida de metges a les portes del centre de salut La Fàbrica, la setmana passada hi ha hagut una taula sectorial amb la conselleria de Sanitat en la qual finalment s’han aconseguit diversos acords, encara que el Sindicat Mèdic es mostra insatisfet amb ells, tal com apunta Alberto Acosta, delegat a Alacant del Sindicat Mèdic, qui avança que “si les condicions laborals dels metges a la Comunitat Valenciana són millors, això redundarà en una millora del sistema per a tots” i detalla que algunes de les millores que es plantegen estan molt esteses en altres comunitats autònomes, com el següent aspecte: la jornada de 35 hores de dilluns a divendres, i la seua implantació immediata: “en Atenció Primària no hi ha cap problema per a la seua implantació perquè no treballem a torns”.

En la votació d’aquest punt, indica que el citat sindicat es va abstindre perquè “deixa a l’administració la decisió de treballar els dissabtes i perquè es vol fer de manera progressiva fins a l’1 de gener de 2025”.

Un altre assumpte era sobre “topar l’agenda diària a 35 pacients” en el cas dels metges de família i a 28 als pediatres.

Avança que, mancant la seua publicació en el decret, “no han articulat la manera de tractar l’excedent” i reclama que, encara que es limite a 35 pacients per metge, “els pacients que hi ha d’excedent els has d’atendre”.

El tema econòmic era una altra de les reclamacions, especialment referent a les retribucions per les guàrdies “un increment de 1,5 euros en brut d’hora de guàrdia ens sembla un insult”, assenyalen des del Sindicat Mèdic.

Acosta defensa que “un metge es veu abocat a fer guàrdies” a causa del salari establit. Afig que “concorde a la nostra responsabilitat i esforç” el salari dels metges hauria de ser superior.

Comenta que des del Sindicat Mèdic estan contents amb el seguiment i avança que segueixen en peus els aturs del 3 d’abril i 8 de maig.

Send this to a friend