El Trail 2024 avança la seua celebració dues setmanes

El Trail 2024 avança la seua celebració dues setmanes
Paco Fuster, a l’esquerra de la imatge.

Abril és el mes triat pel Trail Solidari per a posar en marxa tota la maquinària de la seua pròxima edició. Aprofita la celebració de la Trobada d’Investigadors i Investigadors en Càncer, que se celebra la setmana vinent –17, 18 i 19– i que en la seua huitena edició girarà entorn de la nutrició i l’esport com a temàtica central, per a deu dies després, el dimarts 30, celebrar la roda de premsa de presentació de la prova.

En la seua nova convocatòria, presenta algunes novetats, entre les més significatives, la data de celebració, que s’avança dues setmanes respecte al passat any, la que commemorava la desena edició, estant programada per al dissabte 5 d’octubre. Conegut aquesta dada, l’altra data que més interés suscita és la que fa referència a l’obertura de les inscripcions, que serà el dissabte 11 de maig, des de les dotze del migdia.

Sense pas pel Montcabrer

Amb aquest avançament de dates es vol evitar entrar en conflicte amb els vedats de caça després del succeït en la passada edició, quan la Societat de Caçadors de Cocentaina es va negar a donar el permís perquè la carrera poguera passar per un dels seus punts emblemàtics com és Montcabrer. D’aquesta manera, “ens assegurem que puga celebrar-se amb total normalitat”, celebrava aquesta setmana Paco Fuster, codirector del Trail.

Un altre dels fronts que l’organització tenia oberts de cara a aquesta edició eren les possibles restriccions en la participació que es plantejava des de Conselleria, unes retallades que ja van estar sobre la taula l’estiu passat i la decisió final del qual es va ajornar per a una reunió posterior a una edició tan especial.

Mateix nombre de participants

Una limitació que finalment ha quedat descartada, després de l’entesa aconseguit entre les dues parts, que permetrà que el Trail Solidari mantinga la xifra entre els 1.900 i els 2.000 participants. “És veritat que va haver-hi moments de fricció, afortunadament solucionats i es pot dir que les relacions amb Medi Ambient han millorat substancialment”, revelava el president de +queuntrail, entitat organitzadora, qui explica que “el problema venia de la possible afecció que poguera generar el pas de la prova per determinades zones.

Tots els informes posteriors dels propis agents mediambientals coincidien que no deixava impacte en el territori. Si alguna cosa ha distingit al Trail des dels seus inicis ha sigut l’interés per protegir el nostre entorn natural, amb iniciatives com la recuperació d’espais que estaven deteriorats. Medi Ambient ha volgut veure eixa voluntat i totes dues parts hem acabat cedint fins a arribar a un acord”, per a afegir que “nosaltres hem hagut de regular el pas d’algun tram i així arribar a un punt de trobada que permetrà que el Trail puga continuar celebrant-se amb la màxima normalitat”.

Es tornen a convocar així les tres modalitats que han fet del Trail una prova referent dins del calendari de carreres de muntanya. La distància regna, que compleix la seua onzena edició, seran els 44 km, després de la modificació que es va fer l’any passat, amb una distància per davall dels 50 km. Un descens del quilometratge que també es va aplicar en el Mig Trail, amb un recorregut de 27 km, mentre que la Marxa va quedar en 22 km. Hi ha una quarta modalitat, el Jove Trail de 17 km, pensat per als més joves.

Canvi d’itinerari

Tampoc hauran modificacions en els recorreguts tant del Mig Trail com de la Marxa i només hi haurà un canvi en l’itinerari del Trail de 44 km, que torna a deixar fora la pujada a Montcabrer. En el pas pel Mas de Capellans, en comptes de seguir direcció cap a Cassets de Vilaplana, la carrera anirà a buscar el Mas del Pla, Cassets de Mariola. Cassets Cocum i arribar fins a Cassets de Vilaplana. “Ha sigut tot un descobriment”, recalca Paco Fuster, qui parla meravelles d’aquest nou pas de la carrera. “Està en ple cor de Mariola i el paisatge és extraordinari. Els corredors que els agrade rodar gaudiran una barbaritat”, es reafirma el codirector del Trail.

Paco Fuster parla d’una prova “consolidada” que la ciutat “ha assumit com una festa esportiva i solidària” i que molts entenen com una oportunitat de vida. “Em consta que a més d’un li va canviar la vida. Gent que arran d’una malaltia va decidir començar a entrenar la seua participació i van aconseguir acabar-la. Per a totes eixes persones amb problemes, no sols de càncer, de qualsevol altra malaltia, el Trail és un magnífic aparador de superació personal. Ací no vas només, sempre estàs acompanyat i la mateixa carrera et porta fins a la meta”, admet.

Llista d’espera
Per tercera edició consecutiva, el Trail Solidari tornarà a tindre La Bandeja com a punt d’eixida i d’arribada. Paco Fuster també parlava de la importància que el pròxim 11 de maig, dia en què s’obri la inscripció, aquells equips que queden fora, “s’inscriguen en la llista d’espera que quedarà oberta. És una dada important que no tots tenen en compte i l’any passat més de 50 equips van ser admesos després”, va recordar.

En aquesta edició s’oferiran 500 places per al Trail i 700 en el Mig Trail i la Marxa. “Es diu que la web d’inscripcions es col·lapsa. No és veritat. El problema és que moltes vegades els quatre component d’un mateix un equip tenen l’ordinador obert i així són més de 2.000 persones volent-se inscriure alhora. Una vegada que estàs dins, cal tindre paciència i no eixir-se”, va revelar per a finalitzar.

Send this to a friend