Elisa Guillem: “Conselleria s’ha compromés a invertir 440.000 euros en el Principal”

L'edil de Cultura ha mantingut una reunió amb diversos membres de la Generalitat

Elisa Guillem: “Conselleria s'ha compromés a invertir 440.000 euros en el Principal”
Exterior del Teatre Principal d’Alcoi.

La regidora de Cultura, Elisa Guillem, ha mantingut recentment una reunió amb la Directora General de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana, Pilar Tébar, i amb Ignacio Matoses, Cap de Serveis de Promoció Cultural. En la trobada, Guillem va mostrar la seua preocupació per algunes informacions que implicaven una reducció del pressupost destinat a la reforma del Teatre Principal, però, enfront d’això, es va rebre el compromís de Conselleria de mantindre el pressupost inicial i invertir més de 440.000 euros al Principal.

Des de la regidoria recorden que inicialment aquesta reforma es va aprovar en els pressupostos participatius de la Generalitat Valenciana impulsats pel govern del Botànic la passada legislatura i, després de diverses modificacions, el 18 d’abril de 2023 es va aprovar el projecte definitiu de reforma. Posteriorment, durant les últimes setmanes, havien aparegut notícies que afirmaven que el pressupost destinat al Principal s’havia reduït fins als 60.000 euros. És per això que Guillem destaca que “era essencial aquesta reunió per a defensar les inversions necessàries en el teatre”.

Guillem ha comentat la seua satisfacció perquè “després de diverses notificacions i desinformacions per part altres grups polítics”, finalment la regidoria ha pogut contactar amb la Conselleria per a “aclarir el futur del nostre teatre que, segons ens han confirmat des de la Conselleria, començarà a reformar-se aquest mateix 2024”.

Send this to a friend