Els advocats i perits del cas Domus Vi preparen les contra pericials prèvies al judici

El jutge ha admés a tràmit la demanda interposada pels familiars

Els advocats i perits del cas Domus Vi preparen les contra pericials prèvies al judici
Acte en el qual es va presentar la demanda. | ARXIU

Va ser a mitjan octubre de 2021 quan finalment alguns dels familiars dels afectats per COVID-19 de la residència Domus Vi Alcoi van presentar una demanda contra l’empresa gestora de Domus Vi Alcoi, Coavitae Serveis Assistencials, S.au., i l’entitat asseguradora, Mapfre España.

Recordar que es tracta d’una demanda que exigeix als demandats responsabilitat civil, a més d’una indemnització econòmica. Segons van indicar, i reafirmen ara el president de l’Associació de familiars i el secretari, José Luis García i Juan Valls, respectivament, el propòsit principal d’haver optat per la via civil és que el procediment no s’allargue excessivament en el temps.

Valls assenyala que “la demanda ha sigut admesa a tràmit en considerar el jutge que tenia fonament”.

Un pas que arriba després que el despatx d’advocats encarregat del cas, Dictum Abogados, de Madrid, recopilara nombrosa informació sobre aquest tema, un procés en el qual ja van destacar que “no hi ha hagut cap col·laboració per part de l’administració pública”, en paraules d’un dels seus lletrats, José Guillem.

Les parts demandades ja han presentat els seus informes pericials i ara, el citat despatx contractat pels familiars i els perits estan preparant les contra pericials, que segons assenyala García, és el pas previ a l’obertura del judici.

Darrere de la demanda hi ha 46 familiars, que representen a 18 usuaris de Domus Vi, per la qual cosa “no aconsegueix al conjunt, ni tan sols a conéixer de manera integral el que va passar, i per això demanàvem la comissió d’investigació”, que ha sigut denegada.

Quant als motius de la resta de familiars, apunten que alguns no volen reviure l’ocorregut pel mal que els causa recordar-lo i hi ha uns altres que no poden assumir la despesa econòmica que està comportant aquest procediment judicial.

D’aquesta manera, els familiars que han demandat confien que la demanda esclarisca d’alguna forma el que va ocórrer en Domus Vi Alcoi, així com el per què de les decisions preses per part de les persones responsables en aquell moment.

Send this to a friend