Els conductors de la comarca van celebrar la festa del seu patró a Cocentaina

La jornada va incloure una missa en l'Ermita de Sant Cristòfol i un esmorzar

Els conductors de la comarca van celebrar la festa del seu patró a Cocentaina
A l’interior de l’ermita es va celebrar de nou la missa. | CONFRARIA DE SANT CRISTÒFOL

L’Ermita de Sant Cristòfol de Cocentaina va ser l’epicentre diumenge passat de la celebració de la tradicional festivitat del patró dels conductors que es commemora cada 10 de juliol.

Els actes van arrancar passades les huit del matí amb el volteig de la campana del ‘ermitorio’, un toc que es va escoltar des dels voltants d’aquest enclavament natural situat als peus de la Serra de Mariola així com des de les nombroses casetes d’estiu existents en la zona de la Plana.

Seguidament es va oficiar una missa solemne dins de la mateixa ermita, a càrrec del rector de Santa María de la Vila Comtal, Don Eduardo Rengel; i en finalitzar es va procedir a la clàssica benedicció de vehicles a l’esplanada del paratge. Després de l’ofici religiós molts van aprofitar l’ocasió per a visitar l’interior de la citada ermita i contemplar de prop la talla de Sant Cristòfor o l’espectacular retaule dedicat al sant que presideix la mateixa.

L’activitat va seguir a mitjan matí amb un esmorzar en un conegut restaurant del municipi en el qual la Confraria de Sant Cristòfol va aprofitar per a posar al dia els comptes de l’any en curs.
Per part seua, representants de les empreses transportistes de la comarca van departir sobre la situació que travessa el sector a conseqüència de l’increment de preus dels combustibles arran de la Guerra d’Ucraïna “malgrat el que està passant mantenim l’activitat i estem funcionant fins al moment amb una certa normalitat”, explicava Antonio Pascual; President de l’Associació Comarcal del Transport (ASOTRAC).

Apuntar que el Gremi de Transportistes participa activament en la Setmana Santa Contestana i són els encarregats d’obrir la Processó del Divendres Sant acompanyant sempre a la imatge així com a la creu de Sant Cristòfor; una tradició de Cocentaina que és única a Espanya.

Send this to a friend