En temps difícils, el públic va respondre

VIII Setmana Gran del Piano d'Amics de la Música

Marisa Blanes durant la seua actuació. JUAN VILAPLANA

Per huitena vegada consecutiva, l’Associació d’Amics de la Música d’Alcoi (AAMA) ha organitzat la Setmana Gran del Piano (International Piano Festival), cicle previst celebrar al juny passat i que va haver d’ajornar-se per la crisi sanitària, en el qual no ha faltat en cap moment la brillantor artística. Tots els intervinents han estat a l’altura del que calia esperar i és una cosa que el públic ha agraït, ja que l’obligada ‘sequera’ referent a concerts de Música Clàssica en els últims set mesos, no ha sigut obstacle per a tornar a les sales de concerts, encara que de moment (i el que queda) haja sigut amb totes les mesures de seguretat, com el distanciament en els seients, la màscara i la higiene de mans. Quasi 500 persones, ja que no es podien posar més de 120 cadires per recital, la qual cosa representa una ‘massiva’ assistència en relació als seients possibles, han pogut gaudir dels cinc concerts.
Un exquisit concert de música barroca, va obrir la setmana el dilluns 7. El públic va poder assaborir la novetat que va suposar escoltar un ‘clavicémbalo’ (instrument predecessor del piano), al costat d’una soprano, un traverso barroc (flauta barroca) i un violoncel. Carmina Sánchez, Xavier Terol, Marcos Ventura i Francesc Estèvez al ‘clavecín’ van interpretar precioses obres de la família Bach, Rameau, Purcell, Telemann, Vivaldi i Händel. El dimarts 8, va reaparéixer la pianista alcoiana Marisa Blanes, després de 13 anys d’absència en l’AAMA, amb una brillantíssima interpretació d’un formidable programa integrat per obres de Beethoven (25 Aniversari), Carlos Palacio i Albéniz del qual va oferir ‘Espanya’ (Sis fulles d’àlbum) i el ‘Estudi Impromptu’ Op. 16, breu però intensa i lírica peça que el mestre de Camprodón va dedicar al seu amic alcoià José Espí Ulrich. Aquesta obra no s’interpretava a Alcoi des de maig de 1987 quan la va estrenar Consuelo Colomer. Com a comiat, Marisa Blanes va interpretar ‘Love Affair’ de Morricone. La nostra pianista va rebre merescudes i sonores ovacions.
De les cançons de Luis Mariano al Musical’, va ser el títol del recital líric del dimecres 9, en el qual es van cantar quatre cançons del famós cantant d’Irun, a més de romances i duos de sarsuela i musicals com ‘El fantasma de l’òpera’ o ‘Anthem’, a més de peces de Mancini, Freddy Mercury o Morricone. Una delícia va ser escoltar el ‘Galop Alcoi-Gandia’ del mestre alcoià  José Jordá, en una nova edició de l’AAMA, amb el que pot considerar-se una estrena. Saray García, soprano, Pascual Andreu, tenor i Laïla Barnat, piano, molt aplaudits, es van acomiadar amb les cançons que van fer famoses Andrea Bocelli, amb la seua ‘Amb Et partirò’, i ‘Il Divo’, amb ‘Fins a la meua final’, ‘provocant l’entusiasme general.

DEBUT DEL JOVE POL REQUENA
El joveníssim pianista alcoià Pol Requena, que el dimecres va complir 16 anys, va fer vibrar al públic en el seu debut com a pianista el dijous 10, en un recital veritablement al·lucinant. Obres de Scarlatti, Mozart, Debussy, Albéniz, Listz, Chopin i Rachmaninov, van ser executades de memòria i amb una brillantor i maduresa interpretativa fóra del comuna per a la seua edat. Un recital que va ser ‘in crescendo’ i que va aconseguir al final posar al públic en peus. Una vetlada que serà inoblidable per al jove artista i també per als qui la vam poder gaudir. Pol Requena estudia amb el pianista alcoià Juan Antonio Recuerda, i realitza amb regularitat cursos de perfeccionament amb pianistes de talla internacional com són Josep Colom, Guillermo González o Josu de Solaun. A Pol li augurem un brillant futur com a professional.
I el divendres, com a clausura de la Setmana Gran del Piano, música que va ser del Romanticisme al Tango Porteny, amb obres de Beethoven, Mendelssohn, Popper, Rachmaninov i Piazzolla, en unes delicades i resplendents execucions a càrrec de Georgina Sánchez, violoncel, Erica Ramallo Lucini, violí i Juan Gadea, piano, aquest últim professor del Conservatori d’Alcoi. La Diputació Provincial d’Alacant és la patrocinadora oficial d’aquest ja consolidat cicle pianístic, que compta així mateix amb la col·laboració de l’Ajuntament, del Círculo Industrial i de la Unión Alcoyana.

Send this to a friend