Es contestaran una per una totes les al·legacions a l’ordenança de la ‘peatonalització’

Des del govern municipal s'incideix en què l'Ajuntament no està obligat legalment a fer-ho

Compte arrere per a iniciar la conversió en zona de vianants del Centre d'Alcoi
El remodelat carrer Sant Francesc ja és per als vianants (Arxiu)

Una vegada ha sigut aprovada l’Ordenança de la Conversió en zona de vianants del Centre de la ciutat, l’Ajuntament d’Alcoi respondrà una per una les 27 al·legacions presentades a aquesta ordenança, “a pesar que legalment l’única cosa que s’ha de fer és admetre-les o desestimar-les seguint criteris tècnics o jurídics, depenent de cada cas”, han remarcat des del govern municipal.

Segons informen, l’Ordenança de Conversió en zona de vianants que ja ha sigut aprovada, va tindre un total de 27 al·legacions que van ser tractades pels tècnics municipals, els quals aplicant criteris tècnics o jurídics van acceptar 3 i van desestimar la resta. “Segons la legislació vigent quan es tracta d’al·legacions a Ordenances o el Pla General, no es responen, simplement s’accepten o es desestimen. No obstant això, una vegada ja ha sigut acceptada l’Ordenança amb la incorporació de 3 al·legacions es respondran totes, una per una a les 27 al·legacions presentades. Es tracta de 27 al·legacions perquè en cada al·legació cal indicar qui la presenta amb les seues dades i domicili, i va haver-hi 27 persones físiques o jurídiques que les van presentar. El Síndic de Greuges ja ha sigut informat d’aquesta mesura”, destaquen en un comunicat.

Les tres al·legacions incorporades es refereixen a equiparar l’horari de vespres de festius al dels dissabtes, que el repartiment a domicili amb vehicles de mobilitat personal puga dur-se a terme durant tot el dia i que l’accés al pàrquing del Racó puga realitzar-se per la plaça d’Espanya.

“En breu s’enviaran les 27 respostes tècniques a les al·legacions. Encara que no estem obligats a això les facilitarem perquè no volem que hi haja cap dubte i creem en la transparència. Com ja he dit en repetides ocasions, no és cap regidor el que respon ni s’apliquen criteris polítics, respon el personal tècnic que aplica criteris tècnics i jurídics”, ha explicat el portaveu del Grup Municipal Socialista, Jordi Martínez.

Send this to a friend